5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Minoră ascunsă în bordul unei maşini, depistată la P.T.F. Calafat

Dolj: Minoră ascunsă în bordul unei maşini, depistată la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit, ascunsă în bordul unui autoturism, o minoră de origine siriană, soţia şoferului, care încerca astfel să intre ilegal în ţară.

Duminică, 22 februarie, la ora 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autoturism marca Hyundai cetăţeanul sirian Alhaj A., în vârstă de 28 de ani, posesor al unui titlu de călătorie eliberat de autorităţile franceze. În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport de către echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a fost descoperită ascunsă, sub bord, pe partea dreaptă a autoturismului, într-un locaş special amenajat, o persoană de sex feminin.
În timpul cercetărilor, s-a constatat faptul că persoana în cauză este cetăţeana siriană N. A., în vârstă de 16 ani, soţia conducătorului autoturismului. Aceasta a declarat că a plecat din ţara de origine în urmă cu o lună şi în apropiere de frontiera cu Turcia s-a întâlnit cu soţul său care a ascuns-o în locaşul special amenajat din autoturism, cu scopul de a ajunge în Franţa.
Conform protocolului comun de frontieră, persoanele în cauză au fost preluate de autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS