6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Salvaţi Copiii“ a oferit Colegiului „Carol I“ titlul de „Şcoala anului“

„Salvaţi Copiii“ a oferit Colegiului „Carol I“ titlul de „Şcoala anului“

Două dintre elevele CN „Carol I“ care au contribuit la realizarea proiectelor desemnate câştigătoare (FOTO: Claudiu Tudor)
Două dintre elevele CN „Carol I“ care au contribuit la realizarea proiectelor desemnate câştigătoare (FOTO: Claudiu Tudor)

În galeria de premii a Colegiului Naţional (CN) „Carol I“ s-au adăugat în aceste zile alte două distincţii. Organizaţia „Salvaţi Copiii“ a atribuit unității de învăţământ marele premiu „Şcoala anului“ pentru concursul „Siguranţa pe internet“. La întrecere au participat elevi şi profesori din liceu care au creat un traseu transdisciplinar de terapie şi prevenţie foarte bine documentat ştiinţific. Aplicarea proiectului s-a realizat atât în orele de consiliere, cât şi prin activităţi extraşcolare. Maria Ciobanu, consilier educativ la CN „Carol I“, a precizat: „La Colegiul Naţional «Carol I» se desfăşoară de doi ani un proiect de conştientizare a pericolelor dependenţei de virtual şi utilizarea lui în scopuri educaţionale. Cu concursul unor specialişti din ţară şi din străinătate, iniţial în cadrul unui proiect «Comenius», au fost identificate prin chestionare preocupările, neliniştile şi aspiraţiile liceenilor, apoi gradul de dependenţă de lumea virtuală: internet, telefon, jocuri video, reţele de socializare. Echipa de proiect a aplicat un program de terapie adjuvantă, deja remarcată şi promovată pe site-ul Uniunii Europene. Ideea de bază constă în conştientizarea pericolelor lumii virtuale şi aplicarea unui «stil de viaţă» conceput şi verificat după o atentă documentare ştiinţifică de actualitate“.
Mihaela Toma şi Andreea Goiceanu sunt doar două dintre elevele implicate în proiect care au făcut cercetări pentru a demonstra cât de periculoasă este dependenţa de internet. „Iniţial, am intrat în proiect din pură curiozitate. Am descoperit pe parcurs că tema proiectului este extrem de serioasă pentru că până la urmă şi eu fac parte din această generaţie care îşi petrece foarte mult timp pe laptop, telefon. Am vrut astfel să aflu la ce pericole ne supunem. În plus, din orice competiţie avem ceva de câştigat“, a spus Mihaela Toma. Nu este însă singurul concurs la care CN „Carol I“ a obţinut premiul I în această perioadă. Cei zece elevi înscrişi în competiţia internaţională „Învingători prin artă“ s-au întors acasă cu un rezultat care face cinste şcolii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS