7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDupă 15 operații, un copil are nevoie de ajutor

După 15 operații, un copil are nevoie de ajutor

Cristina, fetița care până acum a suferit 15 operații, alături de părinți (FOTO: Traian Mitrache)
Cristina, fetița care până acum a suferit 15 operații, alături de părinți (FOTO: Traian Mitrache)

Cristina Denisa Pârvu este o fetiță care la numai cinci ani și jumătate se luptă să fie sănătoasă. Corpul ei firav a suportat până acum 15 operații. În mai multe ediții, GdS a prezentat povestea micuței. În urma utimului articol publicat în Gazeta de Sud – „Un copil de cinci ani şi jumătate are nevoie de sprijinul nostru“ din 10.12.2014, oamenii nu au rămas indiferenți la suferința copilei și au donat în jur de 5.800 de lei. Din acești bani părinții au reușit să cumpere protezele de care fetița avea nevoie. Problemele nu se opresc însă aici pentru copilul din comuna doljeană Sopot, care are nevoie, în continuare, de sprijinul dumneavoastră.
Micuța Cristina suferă de plurimalformaţie, o boală care îi afectează membrele inferioare. Fetița a mai fost diagnosticată cu atrogripoză cu multiple localizări, luxaţie congenitală de şold stâng, picior talus valgus bilateral, ureterohidronefroză gradul cinci bilateral, reflux vezico-ureteral gradul cinci bilateral operat. Un șir de afecțiuni care nu o lasă să își trăiască copilăria la fel ca alți copii.

Fetița de numai cinci ani are nevoie ședințe de recuperare

A petrecut săptămâni la rând în spitale, iar părinții fac tot ce le stă în putere să își vadă copilul sănătos. Nu au însă mari posibilități financiare. Tatăl este taximetrist, iar mama este însoţitor permanent al Cristinei și mai au încă doi copii cărora trebuie să le poarte de grijă.
„Ne este foarte greu, dar facem tot ce putem să ne vedem fetița sănătoasă. Cu ce s-a decontat de la Casa de Asigurări și cu banii primiți de la oameni am reușit să luăm ortezele de care avea nevoie. O să urmeze o operație sau mai multe, în funcție de ce decid medicii, în Clinica de Chirurgie-Ortopedie Pediatrică a Spitalului de Urgență din Craiova, unde am mai fost cu fetița și medicii au făcut tot ce au putut“, a spus Marian Tănasie, tatăl micuței.
Copila are nevoie în continuare de sprijin pentru achiziționarea unor ghete ortopedice, care costă în jur de 650 de lei, dar și de multe ședințe de recuperare. „Fata are nevoie mare și de şedinţe de recuperare şi kinetoterapie, acestea sunt esențiale pentru ca ea să își revină. Însă, fiecare ședinţă de fizioterapie costă cam 60 de lei, iar copilul nostru are nevoie de 15 ședințe pe lună, care trebuie făcute tot anul. Sunt bani pe care noi nu îi avem și nu putem să îi asigurăm fetiței noastre aceste ședințe de care are atâta nevoie“, a mai spus tatăl.

Cum puteți ajuta

Cei care doresc să ofere sprijin financiar acestui copil îl pot contacta telefonic pe tatăl Cristinei, Marian Tănasie, la numărul de telefon 0762.19.64.33.
De asemenea, puteți dona bani și în cele două conturi deschise de părinți. Titularul conturilor este mama fetiței, Elena Ivan.
Cont lei: RO84VBBU2511DJ2845702701
Cont euro: RO03VBBU2587DJ2845701101

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS