5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziții în Mehedinți. Şase persoane, reţinute

Percheziții în Mehedinți. Şase persoane, reţinute

În ultimele 24 ore, peste 400 de polițiști din structurile arme, investigarea criminalității economice, judiciar, rutieră, ordine publică și Serviciul de Acțiuni Speciale în colaborare cu efective din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți au desfășurat o razie care a vizat probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni.

În cadrul acestor acțiuni polițiștii au pus în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, acestea desfășurându-se în cadrul mai multor dosare penale înregistrate la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinți, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Investigații Criminale precum și la unitățile de poliție subordonate Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, sub coordonarea procurorilor.

Din cercetări a rezultat faptul că, mai multe persoane dețineau ilegal arme de vânătoare și muniție, depozitau și comercializau produse alimentare fără documente legale și introduceau în circuitul comercial produse accizabile din tutun și alcool netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Astfel, polițiștii au ridicat 6 arme, 24 elemente de muniție și a fost anulat un permis de port armă. Totodată, au mai fost ridicate în vederea confiscării 30.000 de țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, 179 litri alcool, 3.500 kg produse cerealiere, 500 produse de panificație, 100 kg zahăr, 80 litri ulei, peste 450 litri băuturi alcoolice și răcoritoare, 600 kg produse prefabricate din carne și alte bunuri în valoare de 37.302 de lei.

Tot în cadrul raziei au fost instituite 25 de filtre, au fost controlate 1.320 autovehicule, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 15 permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 32 infracțiuni și au aplicat 639 sancțiuni contravenționale în valoare de 265.681lei.

Cu ocazia activităților au fost identificate și conduse la sediul inspectoratului 27 persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni în dosare rămase inițial cu autori necunoscuți, din care 6 au fost reținute pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS