21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirijorul Orazio Baronello, pe scena Filarmonicii "Ion Dumitrescu" din Râmnicu Vâlcea

Dirijorul Orazio Baronello, pe scena Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea

Filarmonica „Ion Dumitrescu” va prezenta luni, 16 februarie, ora 19.00, la Sala Lahovari, un Concert vocal-simfonic, sub bagheta dirijorului Orazio Baronello. În programul serii va fi: Simfonia nr. 88 şi „Missa in tempore belli” (Paukenmesse) de Joseph Haydn în interpretarea Corului Academic „Euphonia” şi a orchestrei simfonice a filarmonicii.
Simfonia nr. 88 este o lucrare foarte potrivită pentru debutul unui concert şi face dovada geniului haydian de la primul până la ultimul acord.
„Missa in tempore belli”  („Missa în timp de război”) a fost scrisă în anul când Austria era în război cu Franţa iar Napoleon obţinea victorie după victorie. În august 1976 când Haydn scria Paukenmesse, guvernul austriac ordonase mobilizarea generală a tuturor forţelor armate. Câţiva compozitori chiar sugerau că loviturile de timpani din Agnus Dei reprezintă reacţia lui Haydn la conflictele militare la care compozitorul era martor. Din acest motiv şi Missa a primit subtitlul „Paukenmesse” (Misa timpanilor).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS