16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Dimineața de după...“, premiera pe țară de la Naționalul craiovean

„Dimineața de după…“, premiera pe țară de la Naționalul craiovean

Regizorul Mircea Cornișteanu montează pe scena Naționalului craiovean în premieră pe țară comedia „Dimineața de după...“ (Foto: Arhiva GdS)
Regizorul Mircea Cornișteanu montează pe scena Naționalului craiovean în premieră pe țară comedia „Dimineața de după…“ (Foto: Arhiva GdS)

Teatrul Național „Marin Sorescu“ prezintă sâmbătă, 14 februarie, de la ora 18.30, în premieră pe țară, un nou spectacol la sala „Amza Pellea“, comedia „Dimineața de după…“ a dramaturgului britanic Peter Quilter. De la regizorul Mircea Cornișteanu, autor al unor spectacole de gen din dramaturgia modernă contemporană („Grăsana“, „Ultimul amant fierbinte“ sau „Chinezii“), vine această nouă provocare, cu o distribuție de excepție: Natașa Raab, Monica Ardeleanu, Cătălin Băicuș, Ștefan Cepoi, cărora li se adaugă Tudorel Petrescu și Mirela Nicolae. Traducerea piesei poartă semnătura Iolandei Mănescu.
„Este a doua premieră a anului și este un spectacol de care publicul craiovean avea nevoie pentru că e o comedie. Anul trecut, după cum știe toată suflarea căreia îi place să vină la teatru, din cauza proiectului cu «Rinocerii» nu am mai făcut alte spectacole. Toate resursele și umane și materiale s-au îndreptat spre acest mare eveniment pe care ni l-am dorit și l-am realizat. Așa că venim acum să oferim iubitorilor de teatru o comedie cu șase personaje care sunt convins că va descreți frunțile timp de două ore“, a precizat regizorul piesei și totodată managerul Naționalului craiovean, Mircea Cornișteanu.
Alegerea textului care stă la baza spectacolului nu este întâmplătoare.
„Este un text pe care nimeni din România nu l-a mai transformat în spectacol. E o piesă a unui comediograf englez contemporan, jucat în multe țări ale lumii, Peter Quilter. Piesa aceasta, scrisă în urmă cu trei ani, se joacă în acest moment pe scene ale teatrelor din Varşovia, Praga, Bratislava, Dresda, Sofia şi Asunción, dovadă că e o comedie care merită să fie pusă în scenă. Ea dă prilej pentru patru dintre cei șase actori să facă niște roluri savuroase“, a precizat Mircea Cornișteanu.
„Dimineața de după…“ este un spectacol nerecomandat minorilor. „Este o piesă în care au loc încurcături amoroase și cei care joacă în ea se trezesc timp de șase tablouri, câte are spectacolul, în câte o «Dimineață de după…». Vă pot spune de acum că o poveste amoroasă încropită într-o seară, pe neașteptate, se termină în pat a doua zi dimineața. Cei doi nici nu se cunosc, habar nu au cum îi cheamă pe unul și pe celălalt. Dar după câtva timp, în a șasea dimineață de după, se trezesc căsătoriți. Iată cum o aventură, chipurile, de o seară se termină fericit. Piesa nu duce mai departe, nu ajunge până la divorț“, a adăugat regizorul și cel care semnează totodată și versiunea scenică, Mircea Cornișteanu.
Prețul unui bilet pentru seara premierei este de 30 de lei. Spectacolul se va mai juca în această lună, duminică, 15 februarie, marți, 17 februarie, și miercuri, 25 februarie. Prețul biletelor pentru aceste reprezentații este de 30 de lei (categoria I), 25 de lei (categoria a II-a ), 20 de lei (caregoria a III-a) și 15 lei pentru elevi, studenţi, persoane cu dizabilităţi, pensionari, şomeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS