13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSistemul de supraveghere video din Gângiova, distrus de hoți

Sistemul de supraveghere video din Gângiova, distrus de hoți

Potrivit primarului din comună, hoții au furat până acum 12 camere din cele 18 ale sistemului de supraveghere
Potrivit primarului din comună, hoții au furat până acum 12 camere din cele 18 ale sistemului de supraveghere

Doi bărbați din comuna doljeană Gângiova au fost arestați preventiv ieri, după ce polițiștii au stabilit că, împreună cu alți doi suspecți, au furat mai multe camere video ale sistemului de supraveghere din comună, dar și patru camere video dintr-o gospodărie.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Jude­țului Dolj, ieri-dimineață, poliţiştii din Gângiova au fost sesizați de un bărbat de 69 de ani, din Craiova, despre faptul că, între 1 ianuarie și 3 februarie, persoane necunoscute i-au furat din curtea imobilului pe care îl deţine în comuna Gângiova patru camere de supraveghere video şi patru lămpi de iluminat cu senzor. Bărbatul locuiește mai mult în Craiova și instalase la țară un sistem de supraveghere video tocmai pentru a fi ocolit de hoți.
În urma cercetărilor, poliţiştii doljeni au identificat autorii furtului ca fiind Valentin Preda, de 29 de ani, Vasile Dica, de 43 de ani, şi un minor de 14 ani, toți din comuna Gângiova.
În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că toți cei trei sunt autorii unui alt furt comis în cursul lunii ianuarie în comună, „victima“ fiind chiar sistemul de supraveghere al Primăriei Gângiova. După cum au stabilit polițiștii, cei trei au sustras trei camere de supraveghere video şi un panou de comandă al unei camere video, amplasate pe stâlpii de iluminat public din comuna Gângiova. De asemenea, a mai fost identificat şi George Stănuț, de 41 de ani, din comuna Valea Stanciului, care este acuzat că, în cursul lunii ianuarie, a sustras alte două camere video amplasate pe stâlpii de iluminat public din Gângiova. Doi dintre suspecți, Valentin Preda și Vasile Dica, au fost duși ieri la Judecătoria Segarcea cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, iar instanța a emis pe numele lor mandate pe o perioadă de 30 de zile.
Întrebat despre această situație, primarul din Gângiova, Cristache Preda, a explicat că sistemul de supraveghere al comunei a fost aproape distrus de hoți, care au furat mai multe camere video. „Camerele erau funcționale și erau în garanție până în august anul acesta. Sistemul a fost instalat în 2013 și ne-a costat o groază de bani, dar e aproape distrus, pentru că au rupt suporții, firele, tot. Au furat până acum 12 camere video și am mai rămas cu șase. Am înțeles că numai două au fost recuperate. Sistemul era bun, l-am folosit de mai multe ori în cazul unor accidente“, a declarat primarul Cristache Preda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS