17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlanul de reorganizare a Combinatului Oltchim, depus la Tribunalul Vâlcea

Planul de reorganizare a Combinatului Oltchim, depus la Tribunalul Vâlcea

Reprezentanţii Rominsolv, administratorul judiciar al combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea, a depus astăzi, la Tribunalul Vâlcea, planul de reorganizare a societăţii, după doi ani de la declararea insolvenţei. Sindicaliştii speră că planul de reorganizare să cuprinde măsuri concrete pentru creşterea capacităţii de producţie şi plata salariilor restante.
Potrivit unui comunicat de presă transmis Bursei de Valori Bucureşti, strategia de reorganizare prevede vânzarea combinatului către un cumpărător eligibil, dar şi îmbunătăţirea rezultatelor financiare prin investiţii tehnologice.
Oltchim a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013 şi înregistrează în acest moment datorii de peste 800 milioane de euro. Societatea are restanţe salariale şi faţă de cei peste 2000 de angajaţi, lucru ce i-a determinat pe sindicalişti să depună în ianuarie 2015 o plângere la ITM, pentru recuperarea banilor.
Combinatul datorează bani şi celor peste 960 de persoane concediate în iunie 2013, care nu şi-au primit nici până în prezent salariile compensatorii. Conform contractului colectiv de muncă, disponibilizaţii au dreptul, în funcţie de vechime, la 7,12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv între 20 000 şi 50 000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS