11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCopil de șase ani, ucis de microbuzul şcolar

Copil de șase ani, ucis de microbuzul şcolar

Mama copilului povestește ce s-a întâmplat (FOTO: Eugen Măruţă)
Mama copilului povestește ce s-a întâmplat (FOTO: Eugen Măruţă)

Un copil de şase ani, din comuna gorjeană Berleşti, a fost accidentat mortal ieri de microbuzul care transporta şcolari în localitate. Băieţelul, preşcolar la grupa pregătitoare, a plecat de la grădiniţă spre casă cu microbuzul primăriei. Şoferul maşinii a oprit la aproximativ 20 de metri de casa copilului şi acesta a coborât. Bărbatul a efectuat o manevră de întoarcere a microbuzului şi l-a izbit în plin pe micuţ. „Băiețelul avea 20 de metri până la locuință. Șoferul a dat înapoi ca să întoarcă mașina și nu l-a observat. Șoferul este angajat la școală, are 65 de ani și este profesionist, cu foarte multe curse în străinătate. Microbuzul corespunde din punct de vedere tehnic. O să ajutăm familia cu înmormântarea“, a spus primarul din Berleşti, Maria Dumitrașcu.
Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a trimis ieri o echipă la faţa locului, pentru a face verificări: „Am trimis acolo doi inspectori şcolari. Din ce am vorbit cu doamna primar, accidentul s-a produs din cauza faptului că şoferul a dat cu spatele, căci voia să întoarcă microbuzul, și nu l-a observat pe copil. L-a lovit cu partea din spate şi, din păcate, acesta a decedat“, a spus Ion Işfan.

IPJ Gorj: Şoferul a fost neatent

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, şoferul care conducea microbuzul şcolar nu s-a asigurat când a făcut manevra de mers înapoi: „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului s-a stabilit că un bărbat de 65 de ani, din localitatea Berleşti, în timp ce conducea un autovehicul pe drumul comunal din localitatea Ciupa, a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure şi a accidentat mortal un minor în vârstă de șase ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“.

Copilul a murit sub ochii mamei

Mama băieţelului îl aştepta să traverseze strada și să ajungă acasă. Femeia se afla în pragul casei şi a văzut ce s-a întâmplat cu fiul ei. Mama micuţului a povestit că acesta a avut o premoniţie în legătură cu apropierea morţii sale: „Acum câteva zile m-a întrebat cum arată Dumnezeu. Și i-am spus că e un nene mare, care are grijă de noi toți. A zis apoi: «Mami, dar cine ajunge la el se mai întoarce?». I-am spus că nu se mai întoarce niciodată. «Tu să nu mori, mami, niciodată, că eu nu pot fără tine», mi-a zis. Și uite că a murit el și m-a lăsat“, a spus femeia.

Alt elev accidentat

Alt accident în care victimă a fost tot un elev a avut loc miercuri, la Roşiuţa. Un copil de zece ani a ajuns la spital, după ce a fost lovit de mașina condusă de un bărbat de 52 de ani, din Motru, care a intrat în depășirea unui autoturism, pe DN 67, în localitatea gorjeană Roșiuța. Minorul se află în afara oricărui pericol. Potrivit poliţiei, copilul se întorcea de la școală. Conducătorul auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS