8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDemolarea Stadionului „Ion Oblemenco“, scoasă la licitație

Demolarea Stadionului „Ion Oblemenco“, scoasă la licitație

După desemnarea câștigătorului licitației, stadionul „Ion Oblemenco“ ar trebui să fie demolat în două luni (Foto: Arhiva GdS)
După desemnarea câștigătorului licitației, stadionul „Ion Oblemenco“ ar trebui să fie demolat în două luni (Foto: Arhiva GdS)

După luni de chinuri administrative, declarații în contradictoriu și promisiuni de toate felurile, Primăria Craiova a scos la licitație, în sfârșit, demolarea stadionului „Ion Oblemenco“. Vechiul Central ar urma să fie demolat contra sumei estimate de municipalitate la 1.597.722,45 lei fără TVA (aproximativ 365.000 de euro fără TVA), conform invitației de participare la cererea de ofertă, postată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Prin memoriul tehnic realizat de AMT SERVICE, evaluatorul care s-a ocupat de problema stadionului, se arată că pentru execuția lucrărilor se estimează o perioadă de circa două luni, termen de finalizare dat și de beneficiarul proiectului, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova. În urma demolării tuturor construcțiilor de pe suprafața de aproximativ 7,7 hectare ar urma să rezulte circa 185.000 de tone de deșeuri, dintre care cele valorificabile ar fi betonul (24.015,50 tone), lemnul (8,34 tone), fier și oțel (726,84 tone) și cabluri (13,44 tone).
Data-limită de depunere a ofertelor pentru demolarea stadionului este 10 februarie, iar firmele trebuie să fi executat în ultimii cinci ani lucrări similare cu cele care fac obiectul contractului, în valoare cumulată de minimum 1,5 milioane de lei fără TVA. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS