11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMarfa de pe trotuare, în vizorul poliţiştilor locali

Marfa de pe trotuare, în vizorul poliţiştilor locali

Panourile publicitare şi marfa de pe trotuare sunt vânate de poliţiştii locali din Târgu Jiu. Oamenii legii au organizat ieri o acţiune în zona Autogării din Târgu Jiu, la mai mulţi agenţi economici. Au fost vizate panourile de publicitate stradală şi marfa expusă direct pe trotuar. Potrivit poliţiştilor locali, agenţii economici folosesc ilegal domeniul public şi încurcă circulaţia pietonilor prin zonele special amenajate. Mai mult decât atât, cetăţenii sunt nevoiţi în anumite situaţii să ocolească marfa şi panourile de publicitate şi ajung în spaţiul pe care circulă numai autovehiculele, expunându-se astfel accidentelor rutiere. În urma controalelor efectuate la patru agenţi economici, aceştia şi-au ridicat panourile și marfa expuse în spaţiul public. Poliţia Locală are dreptul să sancţioneze administratorii firmelor cu amenzi cuprinse între 200 şi 400 de lei, dacă expun pe spaţiul pietonal.

Amenzi de până la 6.000 de lei

Dacă bunurile sau panourile sunt expuse direct pe stradă, amenda este cuprinsă între 3.000 şi 6.000 de lei. „În conformitate cu prevederile Legii nr. 185/2013 A privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, pe trotuarele/spaţiile pietonale cu o lăţime de cel puţin
2,25 m se pot amplasa panouri publicitare mobile pliante, având ca scop promovarea comercială, comunicarea de tarife sau acţiuni promoţionale, specifice activităţii desfăşurate de beneficiarul publicităţii, în condiţiile în care panourile sunt amplasate numai în dreptul spaţiului destinat activităţii care face obiectul publicităţii şi numai pe durata programului zilnic de funcţionare a acestuia, iar dimensiunile maxime ale panoului trebuie să fie de 0,50 m x 0,90 m. Totodată, ocuparea sub orice formă a părţii carosabile, precum şi afectarea stării de curăţenie a acesteia este interzisă, conform OG nr. 43/1997 R, A, fapta constituind contravenţie, dacă nu constituie infracţiune conform legii penale şi se sancţionează cu amendă de 3.000-6.000 de lei. Pentru îngreunarea traficului pietonal prin amplasarea de panouri mobile pe trotuare, fără respectarea normelor legale în vigoare, vor fi sancţionaţi contravenţional trei agenţi economici, cu amenzi cuprinse între 200 şi 400 de lei, iar pentru utilizarea domeniului public aflat în imediata apropiere a celui legal deţinut, în vederea efectuării activităţii de comerţ de întâmpinare, perturbând prin aceasta traficul pietonal, va fi aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă de la 100 la 500 de lei. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare“, potrivit unui comunicat al Poliţiei Locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS