10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj19,3 milioane de euro pentru noul „Oblemenco“

19,3 milioane de euro pentru noul „Oblemenco“

Stadionul, estimat la 51,4 milioane de euro, va avea o capacitate de 31.000 de locuri. Ministrul Liviu Dragnea susține că în 2016 investiția va primi alte 29 de milioane de euro din bugetul Ministerului Dezvoltării.

Ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, Liviu Dragnea, a prezentat ieri, într-o conferință de presă, suma alocată în 2015 pentru realizarea noului „Ion Oblemenco“, stadionul de 31.000 de locuri estimat la 51,4 milioane de euro. În acest an, obiectivul de investiții ar urma să primească o finanțare de 86,8 milioane de lei (19,3 milioane de euro). „În contextul depunerii candidaturii la meciurile de la Euro 2020 este necesară realizarea pe teritoriul României a unor complexuri care să corespundă cerințelor de organizare. În perioada următoare, vom organiza o conferință de presă împreună cu FRF pentru un program mai amplu și încă un număr de stadioane care vor fi reabilitate și modernizate în contextul Euro 2020, precum și un program sportiv serios pentru ca toată România să joace fotbal“, a declarat Liviu Dragnea, citat de agenția Mediafax. Potrivit sursei citate, ministrul a precizat că în 2016 pentru stadionul de la Craiova se vor aloca 130,7 milioane de lei (29 de milioane de euro).
Contractul pentru proiectarea și execuția stadionului a fost scos la licitație de pe 8 noiembrie 2014, iar singurul ofertant care s-a înscris la licitație este asocierea formată din Con-A SRL – ACI SRL – Nisal SRL – Dico și Țigănaș Biroul de Proiectare SRL, cu Vision4Venue GmbH
Nurnberg ca terț susținător tehnic. Printre proiectele la care a colaborat firma germană se numără Național Arena (București), Bay Arena (Leverkusen), CommerzBank Arena (Frankfurt) sau Allianz Arena (Munchen). Biroul de proiectare Dico și Țigănaș SRL a mai colaborat la proiectarea Cluj Arena, noul stadion de 30.000 de locuri din Cluj-Napoca. Trebuie spus că, deși Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație execuția stadionului de la Craiova, primăria nu a licitat până acum demolarea actualului stadion „Ion Oblemenco“. Primăria a obținut autorizația de desființare în 9 ianuarie 2015, iar lucrările sunt estimate la 1,6 milioane de lei (355.000 de euro), dar licitația pentru demolare nu a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Tot ieri a fost anunțată și modernizarea Stadionului Municipal din Târgu Jiu, care va costa 91,5 milioane de lei (20 de milioane de euro), dar și reabilitarea Sălii Sporturilor din localitate, estimată la 11,85 milioane de lei (2,6 milioane de euro). La Slatina, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) ar urma să realizeze o sală de sport multifuncțională de 3.000 de locuri, pentru care va aloca 53,56 milioane de lei (11,9 milioane de euro) până în 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS