13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSeverinenii, nemulţumiţi din cauza gropilor din asfalt

Severinenii, nemulţumiţi din cauza gropilor din asfalt

Peste 20 de oameni din cartierul mărginaş Dudaşul Schelei al municipiului Drobeta Turnu Severin au mers ieri-dimineaţă la primărie să ceară socoteală edililor pentru faptul că drumul pe care locuiesc nu a fost niciodată asfaltat, iar acum nici autobuzul nu mai circulă. Craterele sunt foarte adânci şi nu pot fi ocolite, pentru că sunt la tot pasul.
„Din două în două luni repar maşina, e drumul praf, nu se mai poate circula, ne-au scos şi autobuzele, ne-au scos tot, nu ne bagă nimeni în seamă. Îşi bat joc de noi!“, a declarat un bărbat care locuieşte pe Calea Severinului şi care a venit ieri în faţa primăriei împreună cu alţi vecini.
„Au dreptate şi ăia cu autobuzul! Noi, cei cu maşini, suntem toată ziua prin service-uri cu ele, ce să facem?“, a declarat, revoltat, un alt bărbat.
De când autobuzul nu mai circulă, copiii merg pe jos aproximativ patru kilometri până la liceele din oraş la care învaţă. Nemulţumirea oamenilor este cu atât mai mare cu cât susţin că, deşi strada lor nu a fost niciodată asfaltată, plătesc impozite precum cei din oraş.
„Nemulţumirea cea mai mare este că ne-a scos autobuzul şi era singurul mijloc de transport pentru elevi şi pentru cei câţiva pensionari care mai sunt şi care vor să meargă la piaţă. Transportatorul a spus că strică maşinile, că e drumul prost“, a declarat un alt localnic. Oamenii au stat zeci de minute în faţa Primăriei Drobeta Turnu Severin, pentru că niciun reprezentant al autorităţilor locale nu a ieşit să stea de vorbă cu ei. Paznicul le-a transmis că nici primarul şi nici viceprimarii nu erau în instituţie. Într-un final, viceprimarul Romulus Vâlcu a venit cu promisiuni. Le-a transmis oamenilor nemulţumiţi că artera va fi asfaltată în acest an.
„Am fost la dumneavoastră acolo şi v-am spus că nu are rost să ne ascundem după deget, nu s-a făcut nimic, îl prindem pe buget pentru anul viitor şi îl reabilităm în 2015. Eu vă pot garanta şi v-am promis de câte ori am fost acolo şi ştiţi că nu vă mint. Pentru bugetul viitor, eu nu o să am altă doleanţă sau preferinţă, vreau să rezolvăm problema de acolo“, a spus Romulus Vâlcu în faţa celor peste 20 de oameni.
Ca o soluţie de urgenţă, municipalitatea a decis ca pe Calea Severinului să fie turnat balast pentru ca gropile să fie acoperite, iar autobuzul să circule începând cu zilele următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS