12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii în judeţele Dolj şi Olt într-un caz de trafic de persoane, inclusiv minori

Percheziţii în judeţele Dolj şi Olt într-un caz de trafic de persoane, inclusiv minori

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională, specializată în trafic de persoane şi trafic de minori, după ce în cursul acestei zile au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţele Olt şi Dolj.

Concomitent, poliţiştii au pus în executare  32 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul S.C.C.O. Olt, pentru audieri. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Iaşi, Ilfov, Bucureşti, Gorj, Buzău, al poliţiştilor din Olt şi Dolj, precum şi al jandarmilor.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2015, cinci persoane, membre ale grupului infracţional organizat, ar fi recrutat,  transportat, transferat, adăpostit şi exploatat sexual, prin plasarea ca prostituate în cluburi din Germania, Irlanda şi Belgia, a mai multor tinere şi minore. Până în prezent au fost identificate 6 victime.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 200.000 de euro. În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un autoturism, documente, carduri bancare, 22.250 de lei şi 4.400 de euro. În acest caz, cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS