10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljISU „Oltenia“, aproape 9.000 de intervenții în 2014

ISU „Oltenia“, aproape 9.000 de intervenții în 2014

Autoritățile din Dolj au spus că îi vor susține în continuare pe pompieri, felicitându-i  pentru activitatea lor din 2014 (Foto: GdS)
Autoritățile din Dolj au spus că îi vor susține în continuare pe pompieri, felicitându-i
pentru activitatea lor din 2014 (Foto: GdS)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltenia“ a făcut ieri, în prezența autorităților județene și a membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, bilanțul activității pe anul 2014. Inspectorul-șef al ISU Dolj, colonel Constantin Florea, a prezentat, într-un raport amplu, cifrele care arată felul în care a funcționat instituția pe care o conduce.
Ca un rezumat al acestuia, numărul intervențiilor în 2014 a crescut cu 21% față de anul 2013, când au fost înregistrate 7.327 de intervenții. ISU „Oltenia“ a avut, în cursul anului trecut, 8.875 de intervenții, dintre care majoritatea (8.057) au vizat activitatea SMURD. Pe locul doi s-au situat intervențiile pe linie de protecție civilă și dezastre (363), iar pe locul trei incendiile, cele mai multe afectând case de locuit, cu 278 de intervenții. Ca timp mediu de acționare, acesta a scăzut la 16 minute, cu două minute mai puțin decât în anul 2013.

Răducan: „Nu au fost pierderi de vieți omenești la inundații“

Prefectul județului Dolj, Sorin Răducan, prezent la bilanț, s-a declarat mulțumit de activitatea ISU „Oltenia“ și de faptul că nu au existat pierderi de vieți omenești la inundații, cele mai mari provocări întâmpinate în anul 2014. Totuși, prefectul a atras atenția că unele comitete locale pentru situații de urgență au pus piedici activității de gestionare a acestor situații din pricina „neasigurării sau asigurării cu personal necorespunzător a serviciului de permanență la primării și nerespectarea de către unele comitele locale pentru situații de urgență a termenului precizat pentru întocmirea, transmiterea anumitelor documente“.

Prioteasa: „Am cerut guvernului să se preocupe de o bază regională“

Președintele CJ Dolj, prezent și el la bilanț, a felicitat pompierii doljeni și i-a asigurat în continuare de sprijinul CJ, care a atras aproximativ 15 milioane de euro din fonduri europene pentru 53 de autospeciale și un centru mobil de comandă și control. Totodată, acesta a specificat că este nevoie de o bază regională pentru intervenții, lucru pe care CJ Dolj l-a cerut și Guvernului României. „Cred că trebuie făcut mai mult în acest domeniu, și de către noi, și de către cei de la butoane, de la București. Una dintre propunerile noastre a mers chiar către Guvernul României, căruia i-am cerut ca în continuare să se preocupe pentru o baza regională în care să se poată interveni cu mașini de deszăpezire. Dacă avem același fenomen în fiecare an și dacă se produc tot felul de lucruri din acestea, de ce nu am avea o bază regională? Ar putea să se intervină la nivelul unei regiuni, într-un județ sau în altul, cu utilaje pe care, altfel, nu și le poate cumpăra fiecare județ, pentru că unele dintre ele costă exact un milion de euro și acești bani nu există“, a explicat Prioteasa. Printr-un comunicat de presă, CJ Dolj a informat că printr-un nou proiect european, în valoare de 1,4 milioane de euro, implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Vest „Oltenia“, vor fi achiziționate încă zece echipamente, dintre care județului Dolj îi vor reveni o autofreză pentru zăpadă şi un autovehicul tip UTV pentru intervenții în zone greu accesibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS