Polițiștii de la Rutieră și reprezentanții Primăriei Craiova au verificat documentele taximetriștilor din Bănie ()

Polițiștii Biroului Rutier Craiova, însoțiți de inspectorii RAR și cei ai Primăriei Craiova, au ieșit ieri în trafic pentru a verifica atât documentele, cât și starea tehnică a autoturismelor taximetriștilor din municipiu.
Din cele aproape 250 de taxiuri oprite în trafic și verificate, 31 au fost găsite în neregulă, oamenii legii aplicând amenzi taximetriștilor în valoare totală de 10.000 de lei. Cele mai multe sancţiuni, 11 la număr, au fost date pentru opriri sau staționări neregulamentare. În plus, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, două permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.
Cei mai mulți dintre taximetriștii opriți ieri în trafic de polițiștii de la Rutieră, mai ales cei care aveau actele în regulă, au explicat că aceste acțiuni sunt binevenite. „Eu sunt în regulă cu totul, absolut totul. Sunt binevenite aceste acțiuni și ar trebui făcute mai des, pentru că sunt multe nereguli“, a spus un taximetrist craiovean.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în cursul anului 2014, poliţiştii de la Rutieră au organizat 16 acțiuni pentru verificarea taximetriştilor, în urma cărora au fost aplicate 1.386 de sancţiuni. În plus, oamenii legii au reţinut 188 de permise de conducere taximetriștilor, au retras 118 certificate de înmatriculare şi 18 licenţe de transport. 34 de taximetriști au fost cercetaţi penal.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.