27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevi olteni, premiaţi de Universitatea Sunderland

Elevi olteni, premiaţi de Universitatea Sunderland

IntegralEdu, cea mai mare companie de consultanță în educație din România, și Universitatea Sunderland din Marea Britanie i-au premiat pe cei mai creativi elevi de liceu din România, în cadrul unui concurs organizat la nivel național. Echipa câștigătoare se numește „Perspective“ și este formată din Andreea Şarpe, Alexandru Goiceanu, ambii în clasa clasa a XII-a B, şi Sorin Trană, din clasa a XII-a C, elevi la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova. Cei trei membri ai echipei au primit ca premiu câte un mini-iPad.
De asemenea, echipa Best Team de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu a câștigat premiul de popularitate. Membrii echipei, elevi în clasele a XI-a și a XII-a, au primit câte un iPod shuffle, premiul fiind acordat clipului cu cele mai multe like-uri pe Facebook. Toate clipurile participante la concurs pot fi vizualizate pe pagina de
Facebook a competiției Learn, Record and… PLAY!

Elevii români, premiaţi pentru creativitate

„Learn, Record and… PLAY!“ este primul concurs în care o universitate din străinătate premiază elevii români pentru creativitate, elevii înscriși având ca temă să creeze un videoclip de prezentare a Universității Sunderland.
În cadrul acestui proiect, profesorul Darren Bykerk de la Universitatea din Sunderland a ținut prezentări pentru elevii din București, Galați – la Colegiul Național „Vasile Alecsandri“, la Colegiul Național „Costache Negri“ din Brăila şi la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova.
„Numărul tinerilor români care își doresc să studieze în Marea Britanie este în continuă creștere și cei care sunt deja aici au demonstrat că se pot adapta cu uşurinţă şi pot avea rezultate bune într-un sistem de învăţământ din altă ţară. Am descoperit foarte mulţi tineri talentaţi cu ocazia acestei competiţii, pe care ne-ar face plăcere să îi avem studenţi la universitatea noastră“, a declarat Darren Bykerk, Senior Lecturer New Media la Universitatea Sunderland.
La competiție au participat 20 de echipe de elevi a câte trei membri (în total 60 de elevi) de la 17 licee din țară. Juriul a avut 20 de membri, reprezentanți ai IntegralEdu, ai Universității Sunderland, designeri grafici și producători video. Câștigătorii au fost aleși în funcție de creativitate, capacitatea de a face cercetare asupra unui subiect și de a prezenta clipul într-un mod original.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS