10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDrifturi cu BMW-ul în trafic, printre mașini

Drifturi cu BMW-ul în trafic, printre mașini

Un cititor GdS a surprins și filmat șoferul unui BMW care făcea manevre de derapaj controlat în trafic, pe bulevardul Dacia din municipiul Craiova. În filmul trimis pe adresa de e-mail a redacției ([email protected]), cu comentariul „drifturi cu mașina în plină stradă în Craiova, fără nici o teamă că ar produce un accident“, se poate observa un BMW al cărui șofer ignoră toate mașinile care circulau la acea oră pe bulevardul Dacia și face mai multe derapaje în mijlocul străzii.

La un moment dat, un taxi oprește pentru a nu fi lovit de BMW-ul care se răsucea pe șosea, iar când pornește, taximetristul trage dreapta de volan pentru a evita BMW-ul.
Întrebați dacă au fost sesizați despre acest incident, reprezentații Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au explicat că, duminică seară, șoferul BMW-ului a fost sancționat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. „Ieri (duminică – n.r.), la ora 16.45, polițiștii de la Secția 5 au fost sesizați prin 112 despre faptul că un conducător auto face derapaje controlate pe bulevardul Dacia. Un echipaj de polițiști s-a deplasat în zonă și l-a identificat pe conducătorul auto, un tânăr de 26 de ani din municipiul Craiova, care a fost sancționat cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice“, a explicat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Condamnat pentru drifturi în trafic

În ianuarie 2010, un tânăr craiovean a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că s-a urcat băut la volan și a făcut drifturi în trafic. În acest caz, însă, șoferul a fost suprins de polițiști, care fuseseră sesizați prin 112. Astfel, în dimineața zilei de 26 aprilie 2009, mai mulţi craioveni au sesizat faptul că, pe bulevardul Dacia din Craiova, la intersecţia cu strada 1 Decembrie 1918, un autoturism de culoare albă se deplasează cu mare viteză, iar şoferul efectuează manevre de derapaj controlat. După primirea sesizării, mai multe echipaje de poliţişti de la Secţia 4 au plecat imediat în zona indicată, iar șoferul a fost reținut și dus la sediul Secţiei de Poliţie. Șoferul a fost identificat ca fiind craioveanul Constantin Cristian Toma, care a fost testat cu aparatul etilotest. Aparatul a indicat o alcoolemie de 0,43 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor oamenii legii au mai stabilit că autoturismul condus de Toma nu era înmatriculat. Ulterior, șoferul a fost arestat preventiv și trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, conducere a unui autovehicul neînmatriculat sub influenţa băuturilor alcoolice.
Pe data de 11 ianuarie 2010, Toma a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
Polițiștii craioveni fac apel la cei care observă astfel de fapte să sune imediat la 112. „Rugăm cetăţenii care observă acte de tulburare a liniştii publice să ne sesizeze imediat prin 112, pentru a fi în măsură să reacţionăm imediat pentru depistarea şi identificarea persoanelor care încalcă legea“, au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS