Poliţiştii Serviciului Rutier și Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, starea tehnică a autovehiculelor dar și depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii au controlat 373 autovehicule și au legitimat un număr de 332 persoane, constatând 362 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în valoare 62.441 de lei.
Au fost sancţionaţi 71 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 163 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat 25 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 17 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 9 permise de conducere, au fost retrase 22 certificate de înmatriculare și au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.