11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFlorina Cercel și Cerasela Iosifescu, pe scena Naționalului craiovean

Florina Cercel și Cerasela Iosifescu, pe scena Naționalului craiovean

Florina Cercel și Cerasela Iosifescu, în spectacolul  „Noapte bună, mamă!“ (Foto: ArCuB)
Florina Cercel și Cerasela Iosifescu, în spectacolul
„Noapte bună, mamă!“ (Foto: ArCuB)

Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova le-a pregătit iubitorilor de teatru pentru acest început de an, pe lângă piesele din repertoriul curent, și un spectacol al Centrului Cultural al Municipiului București ArCuB. După reprezentațiile „Profu’ de religie“ din 8 ianuarie, de la ora 18.00, „Tartuffe“, din seara de 9 ianuarie, și spectacolul „Hot l Baltimore“, ce se va juca pe 10 și 11 ianuarie, sfârșitul lunii îi va aduce în fața publicului craiovean pe Florina Cercel și Cerasela Iosifescu, în piesa „Noapte bună, mamă!“. După un text de Marsha Norman, traducerea Alexandra Băcanu, în regia lui Mircea Cornișteanu, cu o scenografie purtând semnătura lui Viorel Penișoară Stegaru, piesa se va juca vineri, 30 ianuarie, și sâmbătă, 31 ianuarie, de la ora 19.00.
„Pentru mine, Craiova nu înseamnă doar vechea Cetate a Banilor, ci și cetatea vestită a teatrului românesc. Toate succesele Naționalului craiovean au marcat scena teatrului, în general. Emoția pe care o simt când revin la Craiova mă copleșește. Nu am să uit cum am fost sărbătorită la Craiova, când am venit cu «Gaițele», la cei 50 de ani de teatru ai mei. Sunt sigură că și această întâlnire cu publicul va fi la fel de emoționantă. Sunt într-o companie dragă sufletului meu. O am parteneră de scenă pe una dintre cele mai iubite actrițe, Cerasela Iosifescu, iar acest lucru îmi creează o stare de bine, de confort“, a precizat actrița Florina Cercel.
Spectacolul montat de directorul Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova, Mircea Cornişteanu, poartă o încărcătură de sensuri pe care spectatorul le descoperă pe măsură ce replicile se succed. Paradoxul atitudinii lui Jessie, rol interpretat de Cerasela Iosifescu, complexitatea stărilor pe care le resimte mama, Thelma, rol jucat de Florina Cercel, percepţia spectatorului asupra relaţiei dintre mamă şi fiică, toate acestea contribuie la crearea unei atmosfere dominate de suspansul deciziei finale: va pleca Jessie în lunga călătorie pe care şi a pregătit-o atât de lucid sau îşi va schimba hotărârea?
Prețurile biletelor pentru spectacolul „Noapte bună, mamă!“ sunt de 50, 40, 30 și, redus, 25 de lei pentru elevi, studenți şi pensionari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS