23.9 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2019
Acasă Local Dolj Căsătoriile la Poarta Sărutului au adus 7.200 de lei la bugetul...

Căsătoriile la Poarta Sărutului au adus 7.200 de lei la bugetul local

-

casatorie poarta sarutului1

Căsătoriile oficiate de municipalitatea din Târgu Jiu, la Poarta Sărutului, din Parcul Central, au adus în bugetul local încasări de 7.200 de lei. Anul acesta, de Revelion, 18 cupluri din judeţele Gorj, Vâlcea, Timiş, Dâmboviţa şi Braşov s-au căsătorit la Poarta Sărutului. La ceremonia colectivă oficiată de primarul Florin Cârciumaru au participat câteva sute de persoane, în ciuda celor minus 15 grade Celsius. Cei 36 de tineri au dorit cu orice preț să se căsătorească la cumpăna dintre ani, la Târgu Jiu. La puțin timp după ora 00.00, după focul de artificii, tinerii au spus da în fața primarului din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Pentru a putea primi certificatul de căsătorie și livretul de familie, cuplurile au achitat, în prealabil, la casieria primăriei o taxă de 400 de lei.
Pentru a putea beneficia de oficierea cununiei civile sub Poarta Sărutului, viitorii miri trebuie să achite o taxă dublă față de cea oficială. În schimbul cadrului asigurat de opera lui Constantin Brâncuși, tinerii primesc, pe lângă actele de proa spăt căsătoriți, un buchet de flori, o sticlă cu șampanie și un tort. Potrivit localnicilor, cei care se căsătoresc în Parcul Central, lângă cunoscuta sculptură brâncușiană, vor avea o căsnicie lungă și trainică și cu greu se vor despărți. Se spune că cei care se sărută sub Poarta Sărutului vor rămâne veșnic îndrăgostiți. Nici Primăria Târgu Jiu nu a ieșit în pierdere în urma organizării căsătoriilor la Poarta Sărutului, având în vedere că în ultimii 12 ani peste 200 de cupluri au spus da în faţa ofiţerului stării civile. Este de amintit că, în fiecare an, cel care a oficiat cununiile civile a fost primarul Florin Cârciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

Derbi spectaculos în Sala „Ion Constantinescu“, dar încheiat nedecis

Echipa masculină de handbal a Universităţii Craiova a încheiat la egalitate, scor 35-35, partida susţinută duminică, în Sala „Ion Constantinescu“, în compania...