Plătesc căldură, dar nu am

În blocul G2, căldura nu mai ajunge și la etajul nouă


Proprietarii de la etajul nouă, din blocul de garsoniere G2 din cartierul craiovean Brazda lui Novac, plătesc căldură, dar nu prea au. Oamenii spun că au ajuns să facă foarte des aerisire la calorifere ca să fie cald în locuințe, dar noaptea rămân în frig. Aceștia susțin că de vină sunt angajații din punctul termic, care noaptea reduc presiunea pentru a nu fi deranjați de eventualele avarii.

O craioveancă din blocul G2, cartierul Brazda lui Novac, se plânge că la etajul la care locuiește sunt probleme cu căldura, iar acest fapt ar fi din cauza lucrătorilor din punctul termic, angajați ai SC Termo Craiova SRL.

„Din data de 24.12 2014, eu stau în frig pentru că personalul angajat al punctului termic noaptea se culcă și reduce presiunea pentru a nu fi deranjați de eventualele avarii care ar putea interveni. Am sunat să anunț că nu am căldură și m-au mințit că în acest bloc au fost avarii, dar după ce am sunat și am vorbit cu președintele, acesta mi-a confirmat că am fost mințită de angajatul acestui punct termic. În toți anii trebuie să mă rog de ei să-și facă treaba. Plătesc căldură, dar nu am“, se plânge Jeni Iordan, într-un e-mail trimis pe adresa redacției GdS.

Nu este singura locatară care spune că proprietarii de la etajul al nouălea primesc căldură cu porția și rămân în frig când „le este lumea mai dragă“, așa cum s-a întâmplat și acum de Sărbători.

Același lucru se întâmpla și luni, când am mers în blocul G2. „Nici acum nu avem căldură cum trebuie. Un calorifer este rece, unul călduț, iar cel de la bucătărie este rece. De patru, cinci zile avem probleme cu căldura. Aerisim, își revine și apoi iar se răcesc caloriferele“, spune proprietara de la apartamentul 158, etajul nouă. Același lucru făcuse și Jeni Iordan, de la apartamentul 153, același etaj. „Am aerisit de dimineață și acum sunt calde caloriferele, dar noaptea nu este căldură“, a afirmat Jeni Iordan.

Problemă veche

Craioveanca susține că a făcut tot felul de intervenții în apartament, crezând că sunt defecțiuni în propria locuință, a bătut la toate ușile, dar nu a găsit nici o rezolvare. „În 2006 am cumpărat garsoniera și din acel an plătesc căldură, deși nu am. Am făcut nenumărate sesizări atât la Primăria Craiova, Termo Craiova, punctul termic de care aparțin, dar răspunsurile autorităților au fost în bătaie de joc. În toți anii trebuie să mă rog de ei să-și facă treaba. Plătesc căldură, dar nu am. Am fost în audiență și am primit răspunsuri aberante date de directorul economic (de la SC Termo SRL – n.r.). M-am săturat să plătesc servicii de care nu beneficiez”, spune Jeni Iordan.

Asociația știe


Reprezentanții Asociației de Proprietari G2 spun că știu foarte bine situația de la apartamentul 153 și a întregului etaj. Asociația a făcut eforturi, iar în vara acestui an a schimbat în mare parte instalația de căldură din subsol, dar căldură tot nu este la etajul nouă al blocului G2. „Nu este prima dată când cei de la etajul nouă au probleme. Noi am făcut schimbări în subsol, am schimbat robineții pentru că erau vechi, conducte colmatate, să nu mai avem probleme. Mai rămân coloanele care trec prin apartamente. Facem aerisirea pe coloană, dar iar apar probleme. Au venit și cei din PT, fiindcă proprietarii cred că de aici sunt problemele, de la presiune. Dacă nu este presiune, nu mai ajunge căldura și la ultimul etaj și se ivesc astfel de probleme“, a afirmat Daniel Crișan, președintele Asociației de Proprietari G2.

Ca să vină în sprijinul proprietarilor de la ultimul etaj, reprezentanții asociației spun că vor face aerisirea pe întreaga coloană.

„O să facem aerisire. Blocul este vechi, din ’65, dar oamenii au și ei dreptate, dacă din PT reduc presiunea, este posibil să fie probleme cu cei de la etajele superioare. De exemplu, eu, dacă sunt în PT și nu vreau să am probleme, reduc presiunea. Noi, când am vrut să facem probe și nu ne ajungea agentul termic la etajele superioare ca să se facă aerisirea, am depistat că din PT nu dădeau presiune. Când am mers peste ei, le-am spu că nu avea nici trei atmosfere“, completează administratorul asociației de proprietari, Dumitru Cocora.

Nu e de la presiune

Angajații din PT spun, la rândul lor, că ei au verificat și au intervenit ori de câte ori au fost anunțați, dar instalația blocului este de vină. „Respectiva locatară ne-a tot făcut sesizări. Am fost la dumneaei să verificăm și are instalat un calorifer pe tot peretele. Or fi conductele înfundate. Nu se pune problema de presiune. Aceasta se reglează automat, nu o mai face angajatul din PT. Dacă scade, să spunem, sub trei atmosfere, automat se reglează. Vom merge din nou să verificăm dacă sunt probleme în G2“, a explicat un angajat.

Din păcate, nici un reprezentant din conducerea SC Termo Craiova SRL nu a putut fi contactat pentru a ne confirma dacă lucrurile stau așa cum le prezintă o parte dintre locatarii din blocul G2, care plătesc un serviciu de care nu beneficiază.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 30 decembrie 2014

Actualitate

» Air Wings are bază operațională în Bănie
» In ce investeşte ABA Jiu anul viitor
» Apă şi canalizare la Unirea, în 2015
» Legea bugetului de stat pe 2015, publicată în Monitorul Oficial
» MAE avertizează asupra căderilor masive de zăpadă din Grecia şi temperaturilor extrem de scăzute din Serbia
» Grecia: Un cargobot sub pavilion moldovenesc a cerut ajutor, semnalând prezenţa unor persoane înarmate la bord
» Pe trotuar ca la patinoar
» Judecătorii Alexandru Șerban și Marius Tudose, în cursa pentru șefia CSM
» Situaţia drumurilor naţionale la nivelul întregii ţări: 13 din acestea rămân închise
» Primarul din Daneți, în arest la domiciliu
» ANM: Vreme geroasă în toată ţara, până pe 2 ianuarie
» Fragmente ale avionului AirAsia dispărut duminică, depistate în Marea Java. Peste 40 de cadavre au fost recuperate
» Dolj: Zeci de maşini înzăpezite între Băileşti şi Galiciuica din cauza unui blocaj pe o porţiune de aproximativ doi kilometri
» Bucureşti: Cursele de pe Aeroportul Henri Coandă au întârzieri între 30 de minute şi o oră
» Dolj: Şapte drumuri judeţene, închise din cauza zăpezii
» Vremea rea face ravagii în Europa: Mii de maşini au fost blocate şi zeci de mii locuinţe au rămas fără electricitate
» Prognoza meteo: Vreme geroasă în ultimele două zile ale acestui an
» Noi secretari de stat la ministerele Energiei, Fondurilor Europene și Afacerilor Externe
» Circulaţia rutieră a fost reluată pe DN67C Novaci – Rânca. Alte 17 drumuri naţionale rămân închise

Interviu

» Noul şef al Armatei, după Bătălia de la Nassiriyah: “Teama îţi dă putere. Dumnezeu ne protejează cum poate El mai bine”. O poveste cu oameni cărora le-a bubuit AG-ul pe la ureche

Publireportaj

» Apel de selecţie pentru proiecte pe măsurile 111, 121, 322 în cadrul planului de dezvoltare locală a teritoriului GAL Sudolt

Local

» Frigul face victime în Mehedinți
» Mehedinţi: Şase pacienţi au ajuns în şoc hipotermic la Spitalul din Drobeta Turnu Severin
» Revelion în stradă la Drobeta Turnu Severin
» Expoziţie de porumbei la Râmnicu Vâlcea

Dolj

» Cercetarea, o prioritate a Universității din Craiova
» 50 de mașini înzăpezite între Galiciuica și Băilești
» Pe drumul județean se circulă mai greu ca pe uliță
» Restricţii temporare de circulaţie în centrul Craiovei, pentru spectacolul de Revelion
» Craiova: Trotuarele din unele zone ale orașului s-au transformat în patinoare
» Situaţia drumurilor naţionale din Oltenia: 15 drumuri acoperite de zăpadă
» Dolj: A lovit cu maşina un copac după ce a derapat din cauza zăpezii
» Craiova: Peste 100 de tone de material antiderapant folosite în întreg oraşul, în cursul nopţii trecute
» Craiova: Pocnitori şi artificii comercializate ilegal, confiscate de poliţişti
» Craiova: Doi şoferi amendaţi pentru că nu aveau maşinile echipate cu anvelope de iarnă
» Nepăsarea loveşte sute de familii: Cu carul cu boi pe drumul Murgaşi – Veleşti
» Prima ninsoare serioasă n-a ridicat probleme în Craiova
» Ofertă unică pentru construirea noului „Oblemenco“
» Plătesc căldură, dar nu am
» Poveștile Sărbătorilor petrecute în spital – Amintiri din gardă
» Satul din Dolj uitat de autorități

Gorj

» Dosarul „Transalpina“ a fost clasat

Sport

» Fotbal – Cristiano Ronaldo, desemnat cel mai bun fotbalist în 2014 de revista World Soccer
» Fotbal – FC Barcelona nu poate efectua transferuri de jucători până în ianuarie 2016
» Fotbal – Olăroiu a debutat cu înfrângere pe banca Arabiei Saudite
» Fotbal – Pîrvulescu promite să scoată Pandurii la liman
» Handbalistele craiovene, învinse la limită de CSM Ploieşti
» Șapte ani fără antrenorul emerit Virgil Bălan

Educatie

» A fost stabilit calendarul simulărilor Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului 2015
» Profesorii doljeni, învinși de sistem

Top