Sile Drăgușin, zece ani de pușcărie

Sile Drăgușin a fost arestat preventiv pe 9 iulie, iar joi Tribunalul Dolj a hotărât ca acesta să rămână după gratii (Foto: Arhiva GdS)
Autori


Lider al lumii interlope din Craiova, după cum a fost descris de procurorii anticorupție în 2005, craioveanul Ion Drăgușin, zis Sile Drăgușin sau Sile Zapp, a fost condamnat la zece ani de pușcărie pentru trafic de influență. În anul 2006, același Sile Drăgușin a fost condamnat la șapte ani de închisoare într-un alt dosar de trafic de influență.

Procurorii DNA au precizat că, la începutul lunii februarie, Sile Drăgușin i-a cerut unui denunțător suma de 70.000 de euro şi a primit, printr-un intermediar, în perioada 14 februarie – 18 aprilie 2014, suma totală de 60.000 de euro, în trei tranşe. Anchetatorii susțin că, în schimbul banilor, inculpatul a lăsat să se înțeleagă „că are influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Dolj şi că îi poate determina să aplice pedepse neprivative de libertate şi să dispună cercetarea în stare de libertate a denunțătorului și a celorlalți inculpați, membri ai aceleiași familii. Inculpatul a precizat denunțătorilor că suma de 60.000 de euro este destinată judecătorilor pe care îi cunoaşte şi care vor determina obţinerea soluţiei favorabile, iar suma de 10.000 de euro îi revine lui, urmând să intre în posesia ei imediat după pronunţarea hotărârii“. La sfârșitul lunii iulie, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, iar joi, 18 decembrie, a fost condamnat la zece ani de închisoare. În plus, Tribunalul Dolj a dispus confiscarea de la Drăgușin a sumei de 60.000 de euro și a menținut sechestrul pus pe locuința acestuia. De asemenea, instanța a menținut măsura arestului preventiv în cazul inculpatului.

În luna iulie 2005, Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA), în prezent DNA, comunica faptul că procurorii au finalizat urmărirea penală şi s-a dispus trimiterea în judecată, tot în stare de arest preventiv, „a inculpatului Drăgușin Ion, cunoscut lider al lumii interlope din Craiova, sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Din probele administrate în cauză rezultă că inculpatul a pretins şi primit, în cursul  lunii octombrie 2003, suma de 20.000 de euro de la rudele unei persoane trimise în judecată, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi în vederea punerii în libertate, achitării sau condamnării la o pedeapsă cât mai mică a acesteia pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane“.


În octombrie 2006, Sile Drăgușin a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare pentru trafic de influență, însă a stat după gratii numai până pe 30 noiembrie 2009, când a fost eliberat condiționat în urma unei hotărâri a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 20 decembrie 2014

Actualitate

» Traian Basescu își prezintă astăzi bilanțul celor două mandate de președinte
» Proprietarul dronei care a filmat accidentul elicopterului SMURD: M-am dus cu drona fix deasupra cozii elicopterului și se vede clar cum cineva încerca să supraviețuiască
» Cutremur de 3,1 grade în Vrancea
» Ambra continuă lupta cu viața
» Cartea de weekend: Volume dedicate lui Ştefan Petică Editura AIUS 2014
» Artist plastic handmade, Caminescu Miruca: Lucrez cum porunceşte sufletul
» Crăciunul interbelic

Local

» Olt: Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier, pe DN 65
» Mehedinți: 40 de familii au primit daruri de Crăciun de la ISU „Drobeta” și Crucea Roșie
» Baronul Duicu rămâne în arest la domiciliu
» Şi-a ucis soția și apoi a încercat să se omoare

Dolj

» Dottoressa Olguţa?
» ABA Jiu, bilanț pe 2014 și proiecte pentru 2015
» Aproape 800 de cazuri de pneumonie într-o săptămână
» Sile Drăgușin, zece ani de pușcărie
» Condamnat după ce a înşelat zeci de persoane
» Rectificare de 3,65 de milioane de lei pentru drepturi salariale
» Doljul are 26.316 şomeri
» CAO despre străzile din Romanești: Și vremea e de vină

Gorj

» Alaiul obiceiurilor de iarnă a poposit în Târgu Jiu
» Două ambulanţe noi la SJA
» A fost inaugurat noul sediu al AJOFM
» Minerii şi energeticienii au luat vacanţă

Sport

» Baschet (m): Craiova – Steaua, scor 83-99, în Liga Naţională
» Fotbal – CJA Dolj şi-a premiat superlativele
» Volei: Echipa masculină SCM-U Craiova a încheiat turul cu victorie, fetele au pierdut cu Bacăul
» Box – Jo Jo Dan l-a învins pe Kevin Bizier într-un meci disputat la Quebec
» Moș Crăciun a fost Pro Junior(i)
» Reprezentanții CSU, atenți cu copiii de la DGASPC Dolj
» Dați cu plușuri în steliști!
» Voleibalistele înfruntă campioana
» Moş Crăciun „alb-albastru“, in acțiune
» A lăsat fotbalul pentru box și a luat medalie de aur

Magazin

» Bancul zilei
» Obiceiuri ciudate de Crăciun din lumea întreagă
» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită!

Top