10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljABA Jiu, bilanț pe 2014 și proiecte pentru 2015

ABA Jiu, bilanț pe 2014 și proiecte pentru 2015

Directorul ABA Jiu, Marin Tălău, și directorul tehnic, Mihai Palașcă, au prezentat bilanțul pe 2014 al instituției, precum și proiectele prinse pe bugetul din 2015 (Foto: Anca Ungurenuș)
Directorul ABA Jiu, Marin Tălău, și directorul tehnic, Mihai Palașcă, au prezentat bilanțul pe 2014 al instituției, precum și proiectele prinse pe bugetul din 2015 (Foto: Anca Ungurenuș)

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Jiu a găzduit, vineri, o conferință de presă în cadrul căreia reprezentanții instituției au prezentat principalele realizări ale anului care stă să se încheie, dar și investițiile prinse în bugetul ABA Jiu pentru anul 2015. „Zona Olteniei a fost ce mai afectată în acest an. A fost destul de greu, însă ceea ce ne bucură că am reușit totuși să ne aducem și noi o contribuție însemnată la diminuarea efectelor inundațiilor în acest an, atât în județul Dolj, cât și în celelalte județe afectate, precum Hunedoara, județul Gorj și Mehedinți. Am reușit asta și datorită sprijinului major pe care l-am primit din partea Apelor Române, și aici mă refer la partea financiară. Din surse proprii, am putut aloca două milioane de lei pentru înlăturarea efectelor inundațiilor“, a precizat directorul ABA Joi, Marin Talău.

Lucrările cele mai importante, încheiate până la sfârșitul anului

Acesta a trecut în revistă și lucrările realizate în regim de urgență în decursul acestui an. „Am reușit să promovăm o serie de lucrări în regim de urgență. E vorba de lucrări pe Coșuștea, la Corcova, în valoare de trei milioane de lei, pe Peșteana – Motru, la Broșteni – 3,5 milioane de lei -, Bălăcița – Desnățui, de 6,5 milioane de lei, la Carpen – Cleanov, șase milioane de lei și Teslui – Motoci. Aceste lucrări sunt, în mare parte, finalizate. Trebuia recepționate chiar de acum o lună, dar încă se lucrează. Sunt ultimele lucrări care se mai execută pe Teslui și la Bălăcița. În ultima perioadă am avut ploi și nu au putut fi finalizate, însă până la sfârșitul anului se vor încheia și vor putea fi recepționate“, a precizat Tălău.

Proiecte de 8,8 milioane de lei

Pentru anul 2015, în bugetul ABA Jiu au fost prinse, printre altele, două lucrări mari: punerea în siguranță a barajului Valea de Pești, cu o valoare de patru milioane de lei și punerea în siguranță a barajului de la acumularea Dumbrava din județul Mehedinți, cu o valoare de 3,5 milioane de lei. „Pe lângă asta, mai avem în plan o lucrare mai mică pe Topolnița, în zona municipiului Drobeta Turnu Severin, cu o valoare de 1,3 milioane de lei. Ele au o importanță deosebită în atenuarea undelor de viitură aval de aceste lucrări hidrotehnice“, a încheiat directorul ABA Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS