Judecătorii Curții de Apel Craiova au hotărât ieri arestarea preventivă a agentului Nicolae Bărbuceanu, de la Secția 6 Poliție Craiova, care a fost prins primind o șpagă de 500 de euro chiar în secția de poliție.
Agentul de poliţie Nicolae Bărbuceanu a intrat în atenţia ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj încă din luna iunie a acestui an, când a învățat un bărbat cercetat într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova să dea declaraţii mincinoase şi contrare probelor existente la dosar. În urma cercetărilor și interceptării convorbirilor telefonice, anchetatorii au stabilit că agentul Bărbuceanu, contra unor sume de bani, a intervenit în mai multe dosare penale, instrumentate atât de colegii săi, cât şi în dosare instrumentate de alte unităţi de poliție. Mai exact, polițistul îi anunța pe suspecţi când urma să se facă percheziţii la locuinţele lor sau alte activităţi pentru probarea activităţii infracţionale. În cadrul anchetei, oamenii legii au dispus introducerea unui investigator sub acoperire, iar pe 9 decembrie, agentul de poliţie Nicolae Bărbuceanu a fost prins în flagrant, chiar în biroul său, în timp ce primea suma de 500 de euro. În schimbul banilor, polițistul a promis că va împiedica depistarea unei persoane urmărite general pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor şi condamnată la patru ani și șase luni de închisoare cu executare. În aceeași zi, polițistul a fost reținut 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, iar o zi mai târziu a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a respins însă propunerea procurorilor și a dispus ca inculpatul să fie arestat la domiciliu. Hotărârea instanței a fost contestată de procurori, iar ieri, Curtea de Apel Craiova a admis contestația și a hotărât arestarea preventivă a agentului Bărbuceanu pe o perioadă de 30 de zile.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.