anca roventa 1

Anca Rovenţa (foto), un fotomodel de 26 de ani, din Târgu Jiu, a murit în condiţii suspecte într-un apartament din Bucureşti. Tânăra nu mai dăduse nici un semn de viaţă timp de două zile, iar marţi, Luciana Rovenţa, mama fetei, a plecat la Bucureşti, pentru a vedea ce s-a întâmplat. Femeia, care este medic-şef la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, a intrat în panică în momentul în care a văzut că nimeni nu îi răspunde din apartamentul fiicei sale şi a pătruns în locuinţă. Aici a găsit-o pe Anca Rovenţa fără suflare, întinsă în holul locuinţei, şi a sunat la poliţie. Prietenii, rudele şi colegele fotomodelului, care o perioadă a locuit la Milano, au rămas şocaţi la vestea că Anca Rovenţa a murit la numai 26 de ani. Necropsia va stabili cauza decesului, primele suspiciuni indicând că tânăra ar fi murit din cauza unui infarct.

„A fost o elevă bună“

Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“, a declarat că Anca Rovența a fost eleva CNTV: „Era o elevă bună, media finală a fost 9,30. Nu ne-a venit să credem că s-a putut întâmpla asemenea tragedie. Condoleanțe familiei“. „Un copil care merită sufletul pus pe tavă. Eu nu îmi revin din șoc, nici profesorii care au avut-o la clasă. A fost un copil excepțional, extraordinar de sensibil, creativ, cu posibilități de a face carieră în orice domeniu. A intrat la Cibernetică în cadrul ASE cu examen. Nu știu ce s-a întâmplat acum. Nu am văzut-o de când a terminat liceul. O mai urmăream pe Facebook. E unicul copil la părinți. Fiica mea a fost colegă cu ea. Colegii de clasă sunt șocați. Toți plănuiseră să facă Revelionul împreună. Orice speculație care se face e neavenită. Nu era un personaj al scenei. A făcut o pasiune din dorința de a se manifesta prin frumusețea ei. Era naturală. Nu era narcisistă“, a spus profesorul Elena Roată, din CNTV.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.