10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTârg de Crăciun „Winterland“, la Universitatea din Craiova

Târg de Crăciun „Winterland“, la Universitatea din Craiova

Studenții Facultății de Agronomie și Horticultură, Secția Peisagistică, din cadrul Universității din Bănie, au venit și în acest an în preajma Sărbătorilor de iarnă să-i încânte pe craioveni în cadrul celei de-a IV-a ediții a Târgului de Crăciun „Winterland“.

Holul central al Universității din Craiova găzduiește în aceste zile Târgul de Crăciun „Winterland“. Ca în fiecare an, evenimentul propune vizitatorilor achiziționarea de aranjamente naturale și decorațiuni specifice Sărbătorilor. Fondurile adunate în urma acestui târg vor fi donate micuței Ambra Maria Chirculescu, care luptă cu o malformație gravă, respectiv atrezie de esofag (o parte din esofag lipsește), hidronefroză bilaterală și extrasistole la inimă.
La realizarea exponatelor de la „Winterland“ au contribuit studenţii Facultăţii de Agricultură şi Horticultură, specializarea Peisagistică, coordonați de conf. Carmen Micu și Manuela Manda, cărora li s-au alăturat patru tineri cu dizabilități de auz de la Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ din Craiova.
Conuri de brad, nuci, ghinde, sârmă, mușchi, boabe de cafea, foi de porumb, paste făinoase, merișoare, crenguțe de brad, sârmă, toate le-au servit pentru a realiza aranjamente naturale și ornamente.
„Am confecționat decorațiuni pentru brad: steluțe, clopoței, oameni de zăpadă din orez și linte, pe care le-am lipit cu aracet și le-am vopsit. Pentru a le da un aer aparte, am aplicat și sclipici, fundițe. A fost o experiență plăcută și interesantă“, a precizat Mădălina Barbu, una dintre studentele care expun la târg.
Piesele „vedetă“ de la „Winterland“ sunt brazii. Realizați din hârtie, din paste făinoase, dopuri de sticlă, din sârmă, din conuri, din sfoară, din licheni accesorizați cu merișoare, din semințe de cireșe colorate și lipite de bucăți de carton sau din bobițe de măceșe trecute prin zahăr, aceștia au încântat craiovenii care au trecut pragul târgului. Îngerași din hârtie și carton, cu bucle din paste, reni din conuri de brad, Moș Crăciuni din lemn, coronițe cu nuci vopsite, merișoare și fundițe, câteva sticle de vin accesorizate, transformate în suporturi de lumânări, dar și căsuța Moșului confecționată din bucăți de lemn, conuri de brad și mușchi se regăsesc printre exponate.
Pentru întregirea atmosferei de sărbătoare, în deschiderea târgului, Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia“, sub bagheta dirijorului Manuela Enache, și Corina Stănescu, la pian, au susținut un concert de colinde.
Târgul de Crăciun „Winterland“ va fi deschis până vineri, 19 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS