Acasă Local Gorj Săracii, puşi degeaba pe drumuri

Săracii, puşi degeaba pe drumuri

-

Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu Jiu
Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu Jiu

Mii de persoane au aşteptat degeaba sosirea alimentelor gratuite de la Uniunea Europeană. Direcţia Publică de Protecţie Socială, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, împărţise chiar şi numere de ordine beneficiarilor pachetelor cu alimente, însă luni oamenii au venit degeaba la sediul Cantinei de ajutor social. În ciuda faptului că alimentele ar fi trebuit să sosească încă de duminică la sediul direcţiei din Târgu Jiu, acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar sute de oameni au fost puşi degeaba pe drumuri, pentru că au plecat acasă cu mâna goală. Unii au mai făcut rost şi de maşini pentru a transporta cutiile cu alimente, însă reprezentanţii primăriei le-au transmis că trebuie să revină peste câteva zile la sediul Direcţiei de Protecţie Socială. Potrivit conducerii instituţiei, alimentele oferite gratuit printr-un program al Uniunii Europene ar urma să ajungă totuşi în această săptămână la Târgu Jiu, iar distribuţia bunurilor va începe conform calendarului stabilit anterior.

Vor lucra şi sâmbătă, şi duminică

Beneficiarii alimentelor de la Uniunea Europeană se tem că nu vor mai apuca să intre în posesia produselor, având în vedere faptul că au primit prin poştă cupoane valorice valabile numai în anul 2014. Pentru cei care erau programaţi la sediul Direcţiei luni şi marţi a fost făcută o reprogramare în zilele de sâmbătă şi duminică. „Noi am fost informaţi că urma să primim duminică alimentele pentru a le distribui cetăţenilor. Nu s-a mai întâmplat acest lucru şi am aflat că s-a produs o întârziere de două zile. Abia miercuri ar urma să primim alimente. Pentru persoanele care au primit bonuri de ordine, am decis să lucrăm sâmbătă şi duminică pentru a nu-i defavoriza. Am împărţit bonuri de ordine la 2.000 de persoane şi acum, pentru a nu se da programările peste cap, am decis să prelungim programul de distribuţie şi pentru zilele nelucrătoare. Până la urmă, este necesar ca aceste alimente să ajungă la oameni, pe cât posibil, chiar de Sărbători. Cei care ar fi trebuit să le ia luni şi marţi, vor ridica alimentele sâmbătă şi duminică, totul în condiţiile în care de miercuri va începe cu adevărat distribuţia alimentelor de la Uniunea Europeană“, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu Jiu. Coşul de alimente este în valoare de 128 de lei şi va fi oferit o singură dată pe an. Programul de distribuţie până pe 30 decembrie este de luni până vineri, între orele 7.00 – 17.00, iar din 5 ianuarie 2015, programul va fi de luni până vineri în intervalul orar 7.00 – 16.00. La Târgu Jiu există peste 6.000 de beneficiari: persoane cu venituri reduse, şomeri, bătrâni cu pensii mici, beneficiari ai alocaţiei de întreţinere a familiei etc.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.