17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: 124 de şoferi, sancţionaţi în weekend

Mehedinţi: 124 de şoferi, sancţionaţi în weekend

(Foto: fanatik.ro)
(Foto: fanatik.ro)

În ultimele 72 de ore, poliţiştii Serviciului Rutier și Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave. Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit informarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă. De asemenea, s-a urmărit respectarea prevederilor legale privind circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, starea tehnică a autovehiculelor, dar și depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii au controlat 254 de autovehicule și au legitimat 261 de persoane, constatând 232 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare de 43.790 de lei. Au fost amendaţi 73 de şoferi care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 51 de şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat şase sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar cinci sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 12 permise de conducere, au fost retrase şapte certificate de înmatriculare și au fost constatate şase infracțiuni la regimul rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS