12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj130.000 de călători au plecat de pe Aeroportul Craiova

130.000 de călători au plecat de pe Aeroportul Craiova

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, salută performanța notabilă înregistrată de Aeroportul Craiova în decursul anului 2014 în privința traficului de pasageri, în contextul în care numărul călătorilor a atins, luna aceasta, pragul de 130.000.
„Constatăm cu vie satisfacție că succesul de care se bucură proiectul Aeroportului Craiova și zborurile operate în prezent către destinații importante din Europa, măsurat în cifre, a depășit chiar și estimările noastre cele mai optimiste.
Dacă în toamnă preconizam că vom ajunge la 120.000 de călători până la finele anului, iată că, în prima parte a lunii decembrie, deja am înregistrat 130.000 de pasageri.
Din acest punct de vedere, 2014 este un an de excepție pentru aeroportul nostru și probează faptul că activitatea sa cunoaşte o ascensiune tot mai pronunţată, pe măsură ce gama de rute se îmbogăţeşte.
Este suficient să spunem că, în acest an, când au fost lansate cele patru noi curse, către Barcelona, Roma, Dortmund şi Bologna, s-au înregistrat mai mulţi pasageri decât în toată perioada 2010 – 2013.
Şi, pentru că aminteam despre statisticile care dau măsura reuşitei acestui proiect, iată că şi compania Wizz Air, care şi-a stabilit una dintre baze pe aeroportul nostru, a ajuns în momentul în care a putut premia pasagerul cu numărul 150.000 de la lansarea operaţiunilor la Craiova, în mai 2013.
Mă bucur că beneficiarul premiului este un copil de patru ani, născut în Italia şi care a vizitat acum pentru prima dată România, ţara de origine a părinţilor săi. Este, în definitiv, rolul pe care îl are această veritabilă poartă a Craiovei către Europa, un important culoar de acces atât pentru investitori, pentru mediul de afaceri, cât şi pentru oltenii plecaţi departe de casă, atunci când vor să-şi revadă rudele, prietenii, locurile natale“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
Pasagerul cu numărul 150.000, care urma să călătorească pe ruta Craiova – Bologna, a fost premiat în cadrul unui eveniment organizat vineri, la Aeroportul Craiova, eveniment la care au participat directorul instituţiei, Mircea Dumitru, şi reprezentanţi ai companiei Wizz Air.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS