15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Severin, rezervarea parcării poate fi amendată cu 1.800 de lei

La Severin, rezervarea parcării poate fi amendată cu 1.800 de lei

Poliţiştii de la Biroul Rutier al Poliţiei Drobeta Turnu Severin au efectuat ieri o acţiune care a vizat parcarea autoturismelor în zona centrală, vizaţi fiind agenţii economici şi reprezentanţii instituţiilor publice care amplasează dispozitive de rezervare pe locurile din faţa punctelor de lucru, deşi legea prevede amenzi în acest sens, în lipsa avizului Poliţiei Rutiere.

Pe strada Mareşal Averescu din Drobeta Turnu Severin, arteră cu sens unic unde sunt marcate parcări în spic, multe locuri nu pot fi folosite pentru că au plăcuţe cu menţiunea „Rezervat“. Ocuparea carosabilului cu orice obiect fără avizul Poliţiei Rutiere este interzisă. O femeie care are o florărie în zonă avea maşinile firmei parcate regulamentar, dar le-a declarat poliţiştilor că foloseşte şi plăcuța în eventualitatea în care vreun cunoscut are nevoie de locul respectiv.
Pe aceeaşi stradă, Mareşal Averescu, altă plăcuță era așezată pe alt loc de parcare, în faţa unui cabinet notarial.
„În cazul meu este justificat. La noi, la birourile notariale, vin oameni cu handicap, care sunt aduşi cu maşinile şi trebuie să semneze câte o declaraţie, câte o procură, câte un act notarial. În situaţia asta trebuie să ne ducem la ei la maşini. Dacă mă duc la primărie să-mi rezerve un loc pentru persoane cu handicap, n-o s-o facă. Am făcut-o într-un an, am cerut rezervare cu plată şi mi-au cerut 2.600 de lei pe un semestru. Dacă aceasta este dispoziţia, renunţ la el şi gata!“, a declarat notarul Ion Andreca, somat de poliţiştii de la Rutieră să nu mai folosească dispozitivul care împiedică parcarea autoturismelor.
Alţi agenţi economici au mers la primărie şi au obţinut autorizaţii în baza unei hotărâri a consiliului local ca să ocupe domeniul public. Documentul nu este valabil fără avizul Poliţiei Rutiere, iar reprezentanții Biroului Rutier Drobeta Turnu Severin spun că nu au eliberat nici un astfel de aviz.
În timp ce multe locuri de parcare sunt ocupate de dispozitivele respective, şoferii care au treabă în centrul oraşului parchează chiar şi pe trecerile de pietoni. În cinci minute, poliţiştii au amendat doi conducători auto care au lăsat maşinile pe marcajul pietonal, chiar dacă aceştia au justificat lipsa locurilor pentru maşini.
Codul Rutier precizează clar că nimeni nu are voie să ocupe domeniul public cu diverse obiecte.
„Am executat o acţiune privind locurile de parcare din Drobeta Turnu Severin, care sunt ocupate de obiecte lăsate de agenţii economici pentru a avea rezervate aceste locuri. Sancţiunea pentru această faptă este de la 9 la 20 de puncte amendă“, a declarat agent principal Paul Ţoca, din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu Severin.
Ieri, poliţiştii au dat doar avertismente şi au încercat să informeze agenţii economici înainte de a-i amenda. Sancţiunea pentru cei care amplasează diverse obiecte pe domeniul public este cuprinsă între 810 şi 1.800 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS