CEO sediu 002
Preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost desemnat astăzi în funcţia de prim-vicepreşedinte al Federaţiei „Univers”. Postul rămăsese vacant în urma demisiei lui Ion Ruşeţ, actual prim-vicepreşedinte al Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO). Ruşeţ a fost contestat de mai mulţi lideri de sindicat şi forţat să demisioneze, considerându-se că aduce prejudicii de imagine mişcării sindicale.

Trebuie precizat faptul că două grupări de lideri de sindicat din cadrul CEO încearcă să înfiinţeze un sindicat majoritar. Este vorba despre cei care conduc Sindicatul Mine Energie Oltenia şi cei care vor să înfiinţeze Sindicatul „Solidaritatea”. Majoritatea sindicatelor din CEO sunt afiliate la Federaţia „Univers” şi se pregătesc de începerea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă valabil în CEO, pentru mineri şi energeticieni. De asemenea, trebuie menţionat faptul că Adrian Marciuc, noul prim-vicepreşedinte al Federaţiei „Univers”, vizează înfiinţarea Sindicatului „Solidaritatea”.


Editor: Oana Olaru

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.