Ziua Naţională, sărbătorită la Slatina cu o paradă militară, fasole cu cârnaţi şi vin fiertAutorităţile locale din Slatina au pregătit pentru locuitorii urbei un program special pentru Ziua Naţională din acest an.

Debutul acţiunilor dedicate Zilei Naţionale va fi dat în jurul orelor 09.30, când, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din zona complexului comercial Winmarkt, va avea loc o slujbă religioasă şi se vor depune coroane de flori de către reprezentanţii instituţiile publice descentralizate, transmite Adevărul. Toţi participanţii prezenţi la manifestări se vor prinde apoi în Hora Unirii, după care o paradă militară va încheia acţiunile oficiale organizate cu acest prilej. Parada va cuprinde utilaje, autovehicule cu echipamente ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Pompierilor.

La ora 10.30 se va da startul distribuirii tradiţionalei fasole cu cârnaţi şi vin fiert, acţiune ce va avea loc pe esplanadă. Forţe ale Jandarmeriei şi Poliţiei Locale vor supraveghea acţiunea pentru a nu exista incidente.

Ulterior, undeva în jurul orelor 11.00, reprezentanții primăriei vor anunţa care este simbolul ales de către locuitorii urbei în cadrul campaniei „Mândri de a fi slătineni”, unde autorităţile locale au pus la dispoziţie cetăţenilor, în cursul lunilor octombrie-noiembrie, buletine de vot pentru ca aceştia să aleagă unul dintre zece obiective emblematice pentru simbolul urbei. Obiectivele care puteau fi alese au fost sediul Prefecturii, sediul Primăriei, Podul peste râul Olt, Mănăstirea Strehareţi, Dealul Grădişte – Casa Căsătoriilor (cu castelul de apă şi cel mai mare drapel), Centrul Vechi, Mănăstirea Clocociov, Parcul „Eugen Ionescu”, Esplanada, Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, Oraşul aluminiului – zona industrială şi Căluşul Oltenesc. Finalul campaniei a fost anunţat zilele trecute de edilul Minel Prina pe pagina sa de Facebook, care a făcut cunoscut simbolul Slatinei ales de locuitorii urbei: Podul peste râul Olt construit de ing. Davidescu între anii 1881-1891.


“Imediat după anunţarea oficială a simbolului Slatinei va urma o tragere la sorţi, în urma căreia cinci buletine de vot dintre cele înscrise în campania <<Mândri de a fi slătineni>>, iar proprietarii acestora vor fi premiaţi cu premii constând în excursii în zone pitoreşti ale ţării sau tichete-cadou”, a declarat viceprimarul Mihaela Stana. Aceasta a mai precizat că, imediat tragerii la sorţi, la ora 11.00, va demara o altă surpriză a autorităţilor autohtone: montarea puzzle-ului cu harta României, în care va fi plasat simbolul Slatinei.

Programul de Ziua Naţională va continua apoi în jurul orei 11.30, când cei prezenţi vor fi invitaţi să se prindă, pe esplanadă, într-o Horă a Unirii de dimensiuni mai mari decât cea de la finalul ceremonialului oficial de la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Manifestările vor continua cu un spectacol de muzică populară oferit în special de membrii Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din Slatina, dar şi elevi şi copii din municipiu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 30 noiembrie 2014

Top