10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFostul subprefect de Olt, în arestul IPJ Dolj

Fostul subprefect de Olt, în arestul IPJ Dolj

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, joi seară, să admită cererile procurorilor DIICOT din Craiova și să emită madate de arestare pe numele a patru persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Cei patru inculpați sunt Marian Chitea, care a deținut funcția de subprefect al județului Olt în anul 2009, dar și funcția de șef al Serviciului de Integrare Europeană din cadrul Consiliului Județean Olt și de director al Hidroserv SA Slatina, Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, Fănica Anghel, soția lui Bercea, dar și George Sergiu Dănișor.
Potrivit procurorilor DIICOT, între anii 2007 și 2011, soții Anghel, Chitea și George Sergiu Dănișor au constituit un grup infracţional organizat pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.
Astfel, cei patru inculpați, prin intermediul SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, firmă administrată de inculpaţii Marian Chitea și Sergiu Dănișor, au derulat mai multe tranzacţii comerciale cu autoturisme achiziţionate de la SC EURO TEHNO GRUP SRL Piteşti şi SC AUTEC AUTOTEHNIK SRL Piteşti.
Autoturismele au fost cumpărate în numele SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, prin soții Anghel, care au avut calitatea de delegaţi, iar plata acestora s-a făcut atât prin depuneri în numerar în conturile celor două societăţi din Piteşti, cât şi direct din conturile SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina.
Procurorii susțin că „există suspiciuni că, deşi autoturismele au fost înregistrate în contabilitatea SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina ca mijloace fixe, prin intermediul inculpatului Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, acestea au fost înstrăinate către membrii familiei acestuia sau alte persoane găsite tot de către acesta, fără a mai fi achitate. Prin manopere similare, inculpaţii Chitea Marian Dumitru şi Dănişor George Sergiu, în calitate de administratori şi în numele SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, au achiziţionat de la membrii familiei lui Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, bunuri mobile şi imobile la preţuri supraevaluate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la un milion de euro“.
Bercea Mondial și Fănica Anghel erau deja în pușcărie atunci când au fost emise pe numele lor mandatele de arestare preventivă, cei doi fiind condamnați definitiv într-un dosar de tentativă de omor calificat.
În schimb, Marian Chitea și partenerul său de afaceri, George Sergiu Dănișor, au fost duși în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi contestată de cei patru inculpați la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS