Acasă Local Olt: Sublocotenentul inginer Cătălin Apostol va fi înmormântat în localitatea natală a...

Olt: Sublocotenentul inginer Cătălin Apostol va fi înmormântat în localitatea natală a mamei sale

Acasă, la Enoşeşti, Cătălin a fost aşteptat de alţi militari, dar şi de rude şi prieteni (Foto: adevarul.ro)
Acasă, la Enoşeşti, Cătălin a fost aşteptat de alţi militari, dar şi de rude şi prieteni (Foto: adevarul.ro)
Acasă, la Enoşeşti, Cătălin a fost aşteptat de alţi militari, dar şi de rude şi prieteni (Foto: adevarul.ro)

Tânărul oltean Andrei-Cătălin Apostol, cel mai mic dintre cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter petrecut  vineri la Mălâncrav, în judeţul Sibiu, va fi înmormântat mâine în cimitirul din Pîrşcoveni, localitatea natală a mamei sale. Absolvent al Academiei Tehnice Militare din Bucureşti,  Andrei-Cătălin Apostol lucra în cadrul Bazei Aeriene Câmpia Turzii, unde era angajat ca sublocotenent inginer. Trupul sublocotenentului  Andrei-Cătălin Apostol a fost adus duminică seara la casa părintească din Enoşeşti, Piatra Olt.
Înainte de a merge acasă pentru ultima dată, corpul neînsufleţit al lui Cătălin Apostol a poposit pentru două ore la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, unde, tot duminică, acesta a fost omagiat, alături de ceilalţi şapte colegi care au murit vineri în urma prăbuşirii elicopterului menţionat, de către preşedintele ales – Klaus Iohannis, ministrul Apărării – Mircea Duşa, precum şi alte oficialităţi. În jurul orelor 15.00, Cătălin a început ultimul drum spre casă, unde a ajuns în jurul orelor 20.40. Trupul militarului erou a fost transportat cu un camion militar şi a avut o gardă formată din patru militari.

Acasă, la Enoşeşti, în judeţul Olt, alţi militari îl aşteptau. Cătălin Apostol a fost întâmpinat de un grup numeros de rude, prieteni şi vecini care au dorit să-i fie alături lui Cătălin pentru ultima dată, în ciuda orei târzii şi a temperaturii scăzute. Părinţii, plecaţi peste hotare la muncă – mama, în Spania, iar tatăl – în Italia, au lăsat totul baltă în ţările adoptive şi au fost alături şi ei de unicul lor copil pe ultimul drum spre casa unde acesta a copilărit. La fel au făcut şi zeci de prieteni, care au venit din toate colţurile judeţului şi ţării la reîntoarcerea acasă a lui Cătălin. Militarii prezenţi au purtat pe umeri sicriul învelit în tricolorul naţional, sub privirile împietrite de durere ale tuturor celor prezenţi.

Rudele şi vecinii l-au descris cu toţii pe Cătălin Apostol ca fiind un copil foarte cuminte şi respectuos, căruia i-a plăcut mult cartea. „Cătălin a avut o ambiţie mare, a vrut să fie cineva şi adevărul este ca a ajuns. A fost premiant la şcoală, nu i-a fost uşor. Ce s-a întâmplat nimeni nu poate să ştie”, a spus Nicolae Ciucă, unchiul militarului. De asemenea, mătuşa acestuia din partea mamei, Elena Stoiculeasa, şi-a găsit cu greu cuvintele pentru a-l descrie pe cel care era mândria întregii familii: „A fost cel mai cuminte şi cel mai înţelegător băiat. Învăţa mereu bine, era premiant, era lumina şi speranţa familiei, lumina ochilor pentru mama lui. Când am auzit prima dată de la televizor nu mi-a venit să cred pentru că ştiam că el este, dar, apoi, ni s-au confirmat temerile”.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version