22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPensionarii din Mehedinți, la rând pentru un pachet cu alimente

Pensionarii din Mehedinți, la rând pentru un pachet cu alimente

Veniturile reduse îi determină pe zeci de bătrâni să stea la cozi la Clubul Pensionarilor din Drobeta Turnu Severin pentru a primi un pachet cu alimente de bază. Ajutorul vine din partea Ligii Judeţene a Pensionarilor, iar produsele au fost cumpărate chiar din cotizaţia acestora.

Pensionarii cu venituri de până în 450 de lei au fost chemaţi la sediul Clubului Pensionarilor pentru a-şi ridica pachetul social. Deşi programul de distribuire a celor 1.000 de pachete pregătite a fost stabilit pe parcursul unei luni, astfel încât să nu se creeze aglomeraţie la Clubul Pensionarilor, bătrânii nerăbdători au venit încă din prima zi.
„Paste făinoase, făină de mălai, două sticle de ulei, un pachet de orez, zahăr şi două pachete de făină de grâu. Pentru o persoană singură şi un copil, îmi ajung cât de cât“, a arătat o femeie pensionată pe caz de boală, care primeşte 350 de lei pe lună. Unii bătrâni au venit să vadă dacă vor mai primi pachetul cu alimente, chiar dacă au venituri cu puţin mai mari decât limita stabilită de iniţiatorii proiectului. „Eu am avut 400 de lei pensie şi acum am 500. Nu ştiu dacă mi-o mai da. Anul trecut am primit. Mi-ar trebui, cu banii pe care îi am. Nu mai spun ce greu e să plăteşti toate dările la bloc!“, a declarat o bătrână aşezată la rând la pachete.
Pachetul cuprinde câte doi litri de ulei, două kilograme de zahăr, două kilograme de făină, un kilogram de orez, unul de mălai şi o pungă de paste. Dacă unii se mulţumesc şi cu atât, alţi pensionari spun că e prea puţin. „Cât să ne ajungă?! Nici de Crăciun nu avem“, a spus altă bătrână.
Alimentele pentru pachetele sociale au fost cumpărate din cotizaţia de 12 lei a membrilor Ligii Judeţene a Pensionarilor Mehedinţi. Cei care vin să ridice pachetul social trebuie să prezinte carnetul de membru, cuponul de pensie şi să achite cotizaţia anuală.
„În prima tranşă există 400 de pachete. Beneficiarii sunt cei cu pensii mici, cuprinse între 350 la 450 de lei, şi urmează până la cele o mie de pachete care se vor distribui în următoarele zile. Condiţia principală este să fie membri ai Ligii“, a declarat vicepreşedinta Ligii Judeţene a Pensionarilor Mehedinţi, Elena Istodor.
Reprezentanţii Ligii Pensionarilor Mehedinţi au stabilit ca toate pachetele să fie distribuite până pe 15 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS