24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Aproape 8.000 de oameni au beneficiat de dispozitive medicale în valoare de peste 4 milioane de lei

Olt: Aproape 8.000 de oameni au beneficiat de dispozitive medicale în valoare de peste 4 milioane de lei

Casa de Asigurări de Sănătate Olt a primit pentru acest an peste 4 milioane de lei pentru decontarea dispozitivelor medicale pe care le solicită asiguraţii. Dispozitivele sunt destinate corectării şi recuperării deficienţelor organice sau funcţionale, ori corectării unor deficienţe fizice, fiind eliberate în jur de 8.000 de decizii pacienţilor olteni, scrie evenimentdeolt.ro.

Potrivit informaţiilor oficiale, de la începutul anului şi până în prezent s-au eliberat 7.878 decizii în valoare de 4.496.141 lei.

Dispozitive medicale de care ua beneficiat pacienţii au fost: proteze auditive – 645 decizii cu o valoare de 636.114 lei, proteze de membre – 101 decizii cu o valoare de 361.469 lei, mijloace de mers – 693 decizii cu o valoare de 516.790 lei, încălţăminte ortopedica – 307 decizii cu o valoare de 82.832 lei, cristaline – 36 decizii cu o valoare de 10.255 lei, orteze – 1.162 decizii cu o valoare de 468.942 lei, aparate de oxigen – 1.805 decizii cu o valoare de 552.387 lei, protezare stomii şi incontinenţă urinara – 3.129 decizii cu o valoare de 1.867.351 lei.
În evidenţa CAS Olt sunt 547 de pacienţi cu protezare stomii şi incontinenţă urinară şi 358 beneficiari de aparate de administrare continuă cu oxigen. Aceştia beneficiază lunar de decizii pentru obţinerea dispozitivelor medicale.

Pentru obţinerea dispozitivului medical, asiguratul, unul din membrii familiei (părinte, soţ/soţie, fiu/fiică), o persoană împuternicită de acesta sau reprezentantul legal al asiguratului trebuie să depună o cerere la casa de asigurări de sănătate în evidenţele căreia se află asiguratul, însoţită de un document justificativ care atestă calitatea de asigurat, actul de identitate (în copie), prescripţia medicală pentru dispozitivul medical şi declaraţia pe propria răspundere din care să rezulte că deficienţa organică sau funcţională nu a apărut în urma unei boli profesionale, a unui accident de muncă sau sportiv. „Pentru copiii în vârstă de până la 14 ani se ataşează prescripţia medicală pentru dispozitivul medical recomandat, cu specificarea domiciliului copilului, şi certificatul de naştere (în copie). Prescripţiile medicale îşi pierd valabilitatea dacă nu sunt depuse la casa de asigurări de sănătate în termen de 30 de zile de la data emiterii. Iar prescripţiile medicale în care este nominalizat furnizorul de dispozitive medicale nu sunt acceptate. În situaţia în care cererile pentru dispozitive medicale conduc la depăşirea fondului lunar aprobat se întocmesc liste de prioritate pe categorii de dispozitive medicale. În acest caz decizia se emite în momentul în care fondul aprobat cu această destinaţie permite decontarea dispozitivului medical, în ordinea listei de prioritate”, a precizat Constanţa Florea, purtătorul de cuvânt al CAS Olt.

Casa de asigurări de sănătate va transmite decizia asiguratului prin adresă scrisă, expediată prin poştă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS