Acasă Local Dolj Târg de locuri de muncă în Bănie

Târg de locuri de muncă în Bănie

40 de companii şi ONG-uri vor face selecţie de personal pentru locurile de muncă vacante de care dispun. Timp de două zile, tinerii fără serviciu sunt aşteptaţi cu CV-ul la Centrul Multifuncţional din Craiova.

Centrul Multifuncţional din Craiova găzduieşte, în perioada 19 – 20 noiembrie, în intervalul 10.00-15.00, un târg de locuri de muncă dedicat în special tinerilor. La eveniment sunt aşteptate peste 40 de companii şi ONG-uri interesate de recrutare de personal care îşi vor prezenta locurile de muncă vacante de care dispun atât în ţară, cât şi în străinătate. La târg sunt aşteptaţi tineri cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care nu au absolvit examenul de bacalaureat, care au urmat cursuri de recalificare, dar şi persoane cu studii superioare care nu au reuşit să îşi găsească un serviciu. Cei prezenţi au şansa să participe şi la seminare având drept teme: „Ucenicia ca instrument în rezolvarea ecuației cu două necunoscute: angajat-angajator“ şi „Eures – The European Mobility Portal – platformă europeană pentru stimularea ocupării la nivelul Uniunii Europene. Instrument modern de mediere în piața muncii europene. Avantajele folosirii acestuia atât de angajat, cât și de angajatori“.
Tinerii doljeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă dincolo de graniţele ţării se pot adresa şi consilierului Eures al cărui birou se află în incinta Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj pentru înscriere în baza de date. Pentru înregistrare, tinerii trebuie să prezinte următoarele documente: o cerere-tip care se completează la sediul AJOFM Dolj, copie după actul de identitate sau paşaport; un CV model Europass (cu fotografie); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate şase luni) şi o adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă“. Eures oferă în acest moment sute de locuri de muncă vacante în ţări precum Germania, Norvegia, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Polonia, Danemarca, Ungaria, Austria, Spania. Pentru doljenii care doresc să muncească în domeniul hotelier-gastronomic în Germania, următoarea selecţie va avea loc în luna februarie 2015. Compania germană Europa Park și McDonald’s oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: bucătar (20 de posturi), ospătar (25 de posturi), personal în industria gastronomiei de sistem (20 de posturi), ajutor bucătar (6 posturi) şi cameristă (6 posturi). Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar şi personal în industria gastronomiei de sistem sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune de limba germană, precum şi cunoştinţe de limba engleză (nivel B1). Angajarea se face pe o perioadă de nouă luni, cu posibilitate de prelungire, începând cu luna martie 2015.

A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.
Exit mobile version