Acasă Local Dolj Conferinţă dedicată traducătorilor, la Universitatea din Craiova

Conferinţă dedicată traducătorilor, la Universitatea din Craiova

(Foto: metroavonline.com)
(Foto: metroavonline.com)

Universitatea din Craiova găzduieşte mâine conferinţa cu tema „Traducătorul profesionist – actualitate şi perspective”, a anunţat instituţia printr-un comunicat. Evenimentul se adresează traducătorilor și interpreților profesioniști, dar și masteranzilor în specializarea traducere/interpretare, cadrelor universitare sau firmelor de profil.

Conferinţa va avea loc între orele 9:00 şi 17:00 la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, respectiv la Sala Aula Magna din sediul principal al Universităţii, fiind organizată de Asociaţia Profesională a Interpreţilor şi Traducătorilor, în colaborare cu Universitatea din Craiova – Centrul de Cercetare în Domeniul Traducerii şi Terminologiei (TradComTerm) și Asociația Firmelor de Interpretariat și Traduceri (AFIT).

În cadrul conferinței vor avea loc dezbateri și prezentări pe teme de actualitate precum rolul terminologiei în comunicarea de specialitate, dinamica formării profesionale a interpreților, formarea traducătorilor, regimul juridic al traducerilor autorizate/legalizate, platforma integrată de management al documentelor electronice sau utilitatea asigurării de răspundere profesională.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version