16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: 1.800 de carduri de sănătate tipărite pentru morţi

Mehedinţi: 1.800 de carduri de sănătate tipărite pentru morţi

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a judeţului Mehedinţi a expediat1800 de carduri de sănătate în judeţ pentru persoane care au decedat de la momentul tipăririi şi până la distribuirea lor, potrivit reprezentanţilor Casei de Sănătate Mehedinţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Radu Barbu, pentru judeţul Mehedinţi au fost tipărite un număr de 173.900 de carduri care atestă calitatea de asigurat a beneficiarului, dintre acestea, 1800 fiind pentru persoane care erau decedate.
Barbu a explicat că cele 1800 de persoane au decedat din decembrie 2013, când s-a transmis lista asiguraţilor în vederea tipăririi cardurilor şi momentul distribuirii acestora.
Aceeaşi sursă a mai precizat că în acest sens, s-a întocmit un borderou de către reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a fost înmânat Poştei Române pentru ca instituţia să fie înştiinţată că persoanele respective au decedat.
În judeţul Mehedinţi s-au distribuit până în prezent peste 90% din cardurile de sănătate în baza cărora asiguraţii vor beneficia de servicii medicale începând cu anul 2015.
Cardul de sănătate va fi obligatoriu și va face dovada că persoana este asigurată. Pentru a putea fi utilizat cardul de sănătate trebuie să fie activat la cabinetul medicului de familie, unde posesorul va primi un cod PIN pe care îl va introduce de fiecare dată când va beneficia de servicii medicale. Pentru asta, fiecare furnizor de servicii de sănătate, de la medic de familie, la spital ori farmacie, este obligat să achiziționeze, până la 1 ianuarie 2015, cititoare de carduri.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS