22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlro Slatina a avut o pierdere netă ajustată de 115 milioane lei, în primele nouă luni din 2014

Alro Slatina a avut o pierdere netă ajustată de 115 milioane lei, în primele nouă luni din 2014

Alro Slatina, una dintre principalele societăţi care au „contribuit“ la pierderile Fondului Proprietatea

Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2014, o pierdere netă ajustată de 115 milioane de lei, comparativ cu o pierdere netă ajustată de 21 de milioane de lei în perioada similară din 2013, conform unui comunicat remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS). Cifra de afaceri a companiei, în primele nouă luni ale anului 2014, a fost de 1,44 miliarde de lei, faţă de 1,5 de miliarde de lei în primele nouă luni din 2013, potrivit economica.net.
Vânzările cantitative de produse de aluminiu au înregistrat un uşor avans, de 1%, faţă de perioada similară a anului 2013, cu o creştere de 7% a vânzărilor de aluminiu procesat, în timp ce vânzările de produse de aluminiu primar s-au redus cu aproximativ 3%.

Factorii externi au continuat să aibă un impact semnificativ asupra rezultatelor Alro. Principalii factori au fost preţul scăzut al aluminiului pe piaţa internaţională (media aferentă perioadei ianuarie – septembrie 2014 la Bursa de Metale din Londra a fost de 1.833 de dolari/tonă, în vreme ce în perioada similară a anului 2013 a fost de 1.871 de dolari/tonă), precum şi costurile mari cu eco-taxele. Astfel, doar în 2014 compania a plătit aproximativ 90 de milioane de lei pentru cota de certificate verzi aferentă anului 2013, în vreme ce în perioada similară din 2013 a plătit aproximativ 34 de milioane de lei pentru cota de certificate verzi aferenta anului 2012.

Pentru a încerca să anihileze aceste condiţii dificile din piaţă, Alro a continuat să se concentreze pe fabricarea produselor cu valoare adăugată mare şi pe creşterea eficienţei operaţiunilor sale. Conducerea companiei a continuat implementarea de măsuri care să asigure sustenabilitatea operaţiunilor, cum ar fi printre altele diversificarea riscului privind achiziţia de energie şi continuarea investiţiilor pentru dezvoltarea activităţii operaţionale.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., o societate cu capital privat, care desfăşoară operaţiuni în România, China şi Sierra Leone şi este listată la Bursa de Valori de la Londra. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principala piaţă de desfacere pentru produsele Alro este Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România), dar compania îşi exportă produsele şi în SUA şi Asia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS