27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGreva foamei pentru 2,5 hectare de pădure

Greva foamei pentru 2,5 hectare de pădure

ciocoiu maria.

O femeie, de 60 de ani, din Târgu Jiu, a intrat ieri în greva foamei, din cauză că nu primeşte acte de proprietate pe o pădure din comuna Fărcăşeşti. Maria Ciocoiu (foto) susţine că a câştigat în instanţă dreptul asupra unei suprafeţe de pădure din comuna natală Fărcăşeşti, însă primăria din localitate nu îi eliberează titlul de proprietate. Nemulţumită de modul în care o tratează autorităţile locale din Fărcăşeşti, Maria Ciocoiu a decis să intre în greva foamei, până când va obţine acte pe teren. Miza este importantă, având în vedere că domeniul silvic respectiv se află în apropierea unui excavator al Complexului Energetic Oltenia, în zona Unităţii Miniere de Carieră Roşia de Jiu. Femeia a declarat că va rămâne în greva foamei până când va obţine acte pe pământul revendicat, având în vedere că aşteaptă din 2009 ca Primăria Fărcăşeşti să elibereze titlul de proprietate. Cine deţine terenul respectiv este în drept să primească şi despăgubirile din partea carierei miniere care se extinde.
„Am intrat în greva foamei pentru că Primăria Fărcăşeşti şi Comisia Judeţeană nu pun în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Statul trebuie să respecte cetăţenii şi să nu ajungem în stradă să ne cerem drepturile“, a declarat Maria Ciocoiu.

Încurcături cu punerea în posesie

Pe terenul forestier revendicat de Maria Ciocoiu ar fi primit acte de proprietate altă familie, iar neînţelegerile au ajuns pe masa judecătorilor. Reprezentanţii Primăriei Fărcăşeşti au precizat că sunt mai multe situaţii în zonă în care s-au produs încurcături, iar oamenii aşteaptă să fie puşi în posesie. Este vorba de eliberarea greşită în trecut a unor titluri de proprietate.
„Sunt multe situaţii neclare care vin din trecut şi sunt acte de proprietate emise de vechile administraţii ale comunei. În Fărcăşeşti sunt multe situaţii în care au fost eliberate greşit titluri de proprietate şi acum lucrăm la toate aceste dosare. Oamenii câştigă în instanţă terenurile şi hotărârile devin executorii. Până la urmă, şi titlurile sunt anulate tot de instanţa de judecată. Sunt multe încurcături produse care necesită timp pentru a fi rezolvate“, a declarat Mihai Vasile, viceprimarul din Fărcăşeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS