12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a semnat acordul-cadru - Salubritatea, pregătită pentru ninsoare

S-a semnat acordul-cadru – Salubritatea, pregătită pentru ninsoare

Salubritate Craiova a semnat acordul-cadru pentru deszăpezirea în iarna 2014-2015. Acesta va intra în vigoare pe 17 noiembrie, astfel că, în eventualitatea unei ninsori, zeci de utilaje și tone de materiale antiderapante sunt pregătite pentru intervenție
Salubritate Craiova a semnat acordul-cadru pentru deszăpezirea în iarna 2014-2015. Acesta va intra în vigoare pe 17 noiembrie, astfel că, în eventualitatea unei ninsori, zeci de utilaje și tone de materiale antiderapante sunt pregătite pentru intervenție

SC Salubritate Craiova SRL a semnat luni acordul-cadru pentru deszăpezirea pe perioada iernii 2014-2015. Până la sfârșitul săptămânii se va semna și primul contract subsecvent al acordului-cadru, care va intra în vigoare pe 17 noiembrie. Asta înseamnă că, dacă va ninge, autoritățile sunt pregătite să intervină. În același timp, stocul de sare depășește o tonă, existând și rezerve de nisip, clorură de calciu și de magneziu.

SC Salubritate Craiova SRL este gata pentru sosirea iernii. În cursul zilei de luni, instituția a semnat acordul-cadru pentru deszăpezirea care urmează să fie făcută în municipiu pe perioada iernii 2014-2015. „Ieri (luni – n.r.) s-a semnat acordul-cadru pentru deszăpezirea pe cele trei loturi. Până la sfârșitul săptămânii se semnează primul contract subsecvent al acordului-cadru, care are valabilitate între 17 noiembrie și 31 decembrie 2014. După data de 17, dacă ninge, noi putem acționa“, a explicat directorul Salubrității, Cristian Ștefan Popescu.

Contract pentru maximum 62 de vehicule

Licitația pentru deszăpezire a creat câteva emoții, având în vedere că la prima procedură de achiziție, nimeni nu s-a prezentat cu vreo ofertă. La cea de-a doua licitație, însă, s-au prezentat trei firme, câte una pentru fiecare lot, care au și câștigat. Pentru lotul 1, destinat vehiculelor pentru împins zăpada și împrăștiat material antiderapant, licitația a fost câștigată de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (minimum șapte și maximum 11 vechicule), cu o valoare estimată de minimum 190.000 de lei și maximum 300.000 de lei. În ceea ce privește lotul 2, privind vehiculele multifuncționale (minimum 34 și maximum 43 de utilaje), firma care a câștigat este SC Grant CPC SRL, iar lotul are o valoare estimată de minimum 1.500.000 de lei și maximum 1.900.000 de lei.
Nu în ultimul rând, firma SC RODALI CARGO SRL, care a efectuat deszăpezirea și anul trecut în Bănie, a câștigat lotul 3, acesta incluzând vehicule pentru transportul materialului antiderapant, al zăpezii și servicii de tractare (minimum trei și maximum opt vehicule), cu o valoare estimată de minimum 75.000 de lei și maximum 200.000 de lei.

Peste o mie de tone de sare, pregătite

Salubritatea a semnat, la sfârșitul lunii octombrie, și primul contract subsecvent din acordul-cadru pentru materialele antiderapante cu firma SC GINARD COM SRL. La o valoare totală a contractului de 675.000 de lei fără TVA, societatea trebuie să aprovizioneze Salubritatea cu sare industrială pentru deszăpezire, având o cantitate estimată de minimum 2.500 de tone și maximum 3.000 de tone. „Până la ora actuală, avem 668,74 tone de sare aduse de la această firmă, plus 380 de tone pe care le mai aveam noi în stoc. În ceea ce privește nisipul, avem aproximativ 500 de tone, 37 de tone de clorură de calciu și șapte tone de clorură de magneziu“, a explicat Popescu.
În ceea ce privește transportul zăpezii în afara orașului, acesta va fi făcut și în acest an. „Continuăm la fel ca anul trecut, cu depozitarea zăpezii. Le propunem locații celor de la Protecția Mediului unde să putem depozita zăpada. Cel mai probabil, o vom duce în vecinătatea rampei ecologice de la Mofleni, unde nu afectează gospodării“, a mai precizat directorul Salubrității.
În iarna 2013-2014, costurile pentru deszăpezire au avut o valoare de 2,3 milioane de lei, iar în iarna 2012-2013, acestea au ajuns la 1,2 milioane de lei. Timpul de așteptare pentru vehicule și șoferii care prestează serviciile de deszăpezire a fost scos și anul acesta, fiind plătiți doar timpii de acțiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS