22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Şcoala Gimnazială Specială "Sf. Mina", la ceas aniversar

Craiova: Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Mina”, la ceas aniversar

Şcoala Gimnazială Specială "Sf. Mina" din Craiova (Foto: edu.ro)
Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Mina” din Craiova (Foto: edu.ro)

Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Mina” din Craiova a sărbătorit astăzi 63 de ani de activitate. Pentru a marca această zi, reprezentanţii conducerii şi angajaţii instituţiei au pregătit un program special de activităţi. Elevii Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi” din Craiova au susţinut un recital de cântece patriotice şi religioase, clasa externalizată a Școlii de Arte și Meserii Cornetti în cadrul parteneriatului încheiat cu Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina” a susţinut un moment de dans popular, în timp ce elevii clasei a VII-a C a şcolii au dansat pe ritmuri moderne. Programul a inclus şi două expoziţii de lucrări artistice – una intitulată „Creație și îndemânare”, cealaltă numită „Culorile Toamnei”.

La manifestările organizate de ziua Şcolii „Sf. Mina” au asistat reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, precum şi elevi şi cadre didactice ale şcolii speciale.

Căminul şcoală nr. 8 a luat fiinţă în anul 1951, sub denumirea de Casa de copii infirmi „7 Noiembrie”. Instrucţia şcolară s-a făcut în cadrul şcolii elementare din cartier până în 1954, când a luat fiinţă şcoala de 7 ani în incinta unităţii, unde funcţionează şi în prezent. Din anul 1954 până în 1977 şcoala a aparţinut Ministerului Sănătăţii, iar din 1977 până în 1991 Ministerului Muncii, între anii 1991- 1993 căminul a aparţinut Secretariatului de Stat pentru Handicapaţi, iar din 1993 Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, denumirea actuală datând din 1996.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS