11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Campanie de vaccinare pentru 140.000 de câini şi pisici

Olt: Campanie de vaccinare pentru 140.000 de câini şi pisici

Reprezentanţii Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt se pregătesc pentru startul unei campanii de vaccinare a câinilor şi pisicilor din gospodăriile oltene. 140.000 doze de vaccin au fost comandate, transmite Gazeta Nouă.

În perioada noiembrie 2014 – februarie 2015, câinii şi pisicile din gospodăriile populaţiei din judeţul Olt urmează să fie vaccinate antirabic. Vaccinul este gratuit şi este obligatoriu la toate animalele cu vârsta de peste trei luni. Pentru campania de vaccinare din acest an au fost comandate 140.000 doze.
Păpuşa Poteleanu, doctor în cadrul  DSVSA Olt a spus că manopera de vaccinare pentru câini este gratuită, dar proprietarul trebuie să suporte valoarea mijlocului de identificare.
„Vaccinul este gratuit pentru câini şi pisici, fiind suportat din bugetul ANSVSA. Manopera de vaccinare este gratuită, dar proprietarul trebuie să suporte valoarea mijlocului de identificare, precum şi manopera de aplicare a dispozitivului, până acum s-a aplicat un microcip, dar să vedem ce decizii se vor lua. Toate datele vor fi introduse electronic în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS). Pentru pisici trebuie plătită şi manopera de vaccinare, care costă 7,41 lei. Vaccinul este efectuat de către medicul veterinar de liberă practică, împuternicit de pe raza localităţii”, a spus Poteleanu.
Reprezentanţii DSVSA Olt au declarat că în cadrul acestei campanii de vaccinare nu intră şi câinii comunitari.

Anul trecut, la nivelul judeţului Olt, au fost vaccinaţi 180.000 de câini şi 2.500 de pisici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS