Acasă Local Gorj Peste 304.000 de gorjeni, aşteptaţi la urne

Peste 304.000 de gorjeni, aşteptaţi la urne

-

Peste 304.000 de alegători cu drept de vor sunt aşteptaţi la urne duminică, la nivelul judeţului Gorj.

În tot judeţul au fost constituite 327 de secţii de votare, acestea fiind amenajate în cursul zilei de ieri şi urmează să fie finalizate astăzi secţiile unde încă nu au fost amplasate cabine de vot. Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, în mediul rural numărul alegătorilor este mai mare faţă de cel din mediul urban.
„La nivelul judeţului Gorj au fost constituite 327 de secţii de votare. În copiile după listele electorale permanente sunt cuprinşi la această dată 304.920 de alegători cu drept de vot. În mediul urban avem 117 secţii de votare cu 149.228 de alegători, adică 48,9% din total. Mediul rural, are 210 secţii de votare unde vor putea vota 155.692 de alegători. Se observă o uşoară scădere a numărului de alegători. Sporul natural a fost negativ şi avem de-a face şi cu fenomentul de migraţie.”, a declarat Gheorghe Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj.

Pentru a menţine ordinea publică şi pentru a preveni incidentele, sute de poliţiştii şi jandarmi gorjeni vor supraveghea alegerile de duminică.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

România U15 se duelează cu Cipru în ultimele jocuri ale anului

Naţionala României U15 va disputa în perioada 19-21 noiembrie două jocuri amicale în compania selecționatei Ciprului, la Centrul Național de Fotbal Buftea....

Șase transfugi intoxicaţi cu fum, găsiţi pe o navă în Portul Constanța

Șase transfugi au fost evacuați, duminică noapte, de pe o navă aflată în Portul Constanța, după ce s-au intoxicat cu fum. Incidentul s-a petrecut după ce aceştia au aprins o saltea dintr-o cabină.