21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: "De dragul bunicilor..." elevii clasei a IV-a de la Şcoala "Mircea Eliade" au pregătit un spectacol

Craiova: „De dragul bunicilor…” elevii clasei a IV-a de la Şcoala „Mircea Eliade” au pregătit un spectacol

Secţia de etnografie de la Casa Băniei din cadrul Muzeului Olteniei Craiova este mâine, de la ora 13.30, gazda manifestării culturale „De dragul bunicilor…”, organizată de elevii clasei a IV-a de la Şcoala cu clasele I-VIII „Mircea ELiade” din Craiova.
Activitatea cu tema „De dragul bunicilor…” desfășurată de elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova îndrumați de profesoara Carmen Popa a pornit de la necesitatea acestora de a da o expresie adecvată afectivității lor față de bunici.
„Din discuțiile pe care le-am avut cu copiii atât în zona strict educativă, cât și în cadru informal, s-au conturat două laturi ale sensibilității lor în raport cu bunicii: atașamentul  și recunoștința. Euristica a fost drumul cel mai scurt pentru a-i determina pe copii să-și fixeze și să aspire spre trăsăturile  pe care le apreciază la bunici: echilibrul, răbdarea,  atenția, blândeţea, seriozitatea și generozitatea. Dorința de a se identifica în personalitatea bunicilor, obiectivată adesea în copierea unor gesturi, atitudini sau expresii verbale, dovedește înscrierea rolului însemnat al bunicilor în paradigma formării tinerilor, în pofida asaltului incontestabil al internetului, care, de cele mai multe ori, fie absoarbe toată atenția insului, fie îl duce la însingurare. Le-am propus elevilor mei o incursiune literară care a avut ca obiectiv relevarea chipului bunicului, dar, spre lauda lor, ei au identificat și rețele de imagini în care chipul încărunțit se asociază cu atmosfera de toamnă târzie, așa cum o descoperim în creații aparţinând Otiliei Cazimir, lui Șt. O. Iosif, Topîrceanu, O. Goga, Delavrancea.
Gândită ca o șezătoare, activitatea  „De dragul bunicilor…” este, totodată, un prilej de introspecție și de stimulare a disponibilităților creatoare ale copiilor,” a spus Carmen Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS