11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAutospecială din Franţa, donată Primăriei Târgu Jiu

Autospecială din Franţa, donată Primăriei Târgu Jiu

Autospeciala a fost folosită 20 de ani de pompierii voluntari francezi
Autospeciala a fost folosită 20 de ani de pompierii voluntari francezi

Autorităţile din localitatea franceză Forbach au donat marți oraşului Târgu Jiu o autospecială de intervenţie la înălţime. Într-un cadru festiv asigurat de sala de şedinţe a consiliului local, 15 membri ai delegaţiei franceze alături de autorităţile târgujiene şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au participat la semnarea ofertei de donaţie a unui autovehicul tip camion, cu scară, semiautomat, pentru intervenţii. Actul de primire a donaţiei a fost semnat de edilul Florin Cârciumaru şi de primarul din oraşul Forbach, Laurent Kalinowski. Cele două oraşe sunt înfrăţite. Autospeciala donată Serviciului de Voluntari Târgu Jiu este marca Mercedez Benz şi a fost folosită timp de 20 de ani de echipa de pompieri voluntari din Forbach. Maşina de intervenţie a intrat de marți în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Târgu Jiu, care nu deţinea o astfel de maşină de intervenţii.

Cârciumaru a vorbit despre „Mărul de Aur“

Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu, le-a reamintit celor din sală despre faptul că oraşul lui Brâncuşi a primit recent „Mărul de Aur“ şi le-a mulţumit la final şi oaspeţilor francezi pentru donaţie.
„Am primit vizita la noi acasă a delegaţiei din oraşul frate Forbach, condusă de domnul primar Kalinowski. Fac următorul anunţ: cei de pe plan local, ştiţi despre «Mărul de Aur», dar dumnealor nu ştiu. Acum câteva zile, oraşul Târgu Jiu, a primit Oscarul Turismului. A primit acest trofeu «Mărul de Aur». În România, sunt cinci localităţi care au un asemenea trofeu. Acest trofeu se dă de către Asociaţia Internaţională a Jurnaliştilor din domeniul turismului, este al 53-lea trofeu dat la nivel mondial. Mândria noastră este cu atât mai mare pentru că în acest an trofeul «Mărul de Aur» a fost atribuit oraşului Târgu Jiu, oraşului lui Brâncuşi, la concurenţă cu Moscova. Mândria este foarte mare a noastră şi consider că este şi mândria dumneavoastră de două ori, o dată, că un oraş-frate al dumneavoastră a primit acest trofeu, şi în al doilea rând pentru că Brâncuşi este şi al vostru. În viziunea celor 20 de membri care au făcut parte din comisia respectivă ca oraşul Târgu Jiu să câştige acest trofeu la concurenţă cu Moscova a cântărit foarte multe prezenţa în Târgu Jiu a Ansamblului «Brâncuşi». Prin acest trofeu s-a semnat un certificat de naştere al unui viitor oraş turistic. Noi avem datoria şi obligaţia ca de acum încolo, pas cu pas, oraşul Târgu Jiu să devină un oraş turistic. Această întâlnire şi mai multe întâlniri ale noastre şi înfrăţirea oraşului nostru cu Forbach, toate la un loc au fost posibile datorită insistenţei doctorului Gau“, a transmis edilul din Târgu Jiu.

Soldaţi români, înmormântaţi în Forbach

Primarul din Forbach, alături de Florin Cârciumaru
Primarul din Forbach, alături de Florin Cârciumaru

Primarul din Forbach, Laurent Kalinowski, a felicitat autorităţile din Târgu Jiu pentru trofeul primit şi a vorbit despre legăturile dintre cele două oraşe. „Felicitări pentru trofeul primit! Este un foarte frumos oraş, cu multe împrejurimi frumoase, cu o bogăţie istorică, cu Brâncuşi care ne apropie. Este a patra întâlnire între cele două oraşe, avem multe planuri de viitor în comun. Ceremonia la care am participat marți, alături de voi, în amintirea lui Brâncuşi şi pentru toţi tinerii români care au fost angajaţi într-un conflict mondial ce a făcut multe victime. La noi este un cimitir unde sunt îngropaţi mai mulţi soldaţi români, care au luptat pe teritoriul Franţei. Franţa şi România au o istorie comună importantă, este bine să continue această înfrăţire între Forbach şi Târgu Jiu, două oraşe care au deja şi o istorie minieră. Am aflat că în apropiere de aici este o exploatare de suprafaţă, iar la noi este o exploatare de adâncime“, a declarat oaspetele francez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS