11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj8 noi proiecte în valoare totală de 4,31 milioane de euro în regiunea sud-vest Oltenia

8 noi proiecte în valoare totală de 4,31 milioane de euro în regiunea sud-vest Oltenia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a semnat ieri 8 contracte finanţate prin Programul Operaţional Regional 2017-2013 – „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe” şi „Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Cele 2 proiecte care s-au contractat în cadrul axa „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe”, sunt:
–  pentru 36 de blocuri din Craiova, valoarea totala a proiectului fiind de 17.657.207,48 de lei, iar valoare nerambursabilă este de 9.947.549,75  de lei. Blocurile prinse în proiect vor beneficia de: izolare termică pereţi exteriori, înlocuire tâmplărie, închidere balcoane cu tâmplărie termoizolantă, termoizolare planşeu peste ultimul nivel, termoizolare planşeu peste subsol, termoizolaţii şi intervenţii la instalaţiile de încălzire din subsol.
–  sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a  cinci blocuri de locuinţe din municipiului Slatina, pentru familii cu un venit mediu sub 500 euro/lună, valorea totală a proiectului fiind de 2.244.591,63 de lei, din care valoarea nerambursabilă este de 1.122.018,46 de lei. Principalele lucrări prinse în proiect sunt: izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare existente, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, termo-hidroizolarea terasei şi termoizolarea terasei, acolo unde există şarpante, precum şi izolarea termică a planşeului de peste subsol.

Cele 6 proiecte care s-au contractat în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte, deschis în luna martie, pentru „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continua”, sunt următoarele:
– Campus Şcolar la G.S.E.A.S. Călimăneşti, cu un proiect în valoare totală de 11.151.280,76 de lei, cu valoare nerambursabilă de 5.604.520,37 de lei. Principalele lucrări sunt: executare lucrări de consolidare (fundaţii, planşee); extinderea spre sud şi realizarea a 3 săli de clasă; acoperirea construcţiei cu învelitoare din tablă cutată pe şarpantă din lemn, prevăzându-se jgheaburi şi burlane; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie pvc cu geam termopan (ferestre), respectiv uşi din metal; revizuirea integrală a instalaţiilor interioare de încălzire; revizuirea reţelei de alimentare cu apă şi înlocuirea conductelor; finisaje interioare; instalaţie de paratrăznet şi împământare, alte lucrari la ateliere, cantină, cămin, şcoală – corp b, sală de sport.

– Reabilitare şi extindere şcoală Roşienii Mari, comuna Dobrun, judeţul Olt, Clasele I-VIII, cu o valoare totală de 614589,01 de lei, din care valoare nerambursabilă 556.544,20 de lei. Principalele lucrări sunt: schimbarea tâmplăriei interioare şi exterioare; montarea unui tavan fals din plăci de gips carton ignifugat susţinut de o structura metalică uşoară; montarea de lambriu PVC (H=1,10m) în sălile de clasa, pe hol şi cancelarie; anveloparea faţadelor prin placarea cu plăci de polistiren expandat de 10 cm şi extrudat de 6 cm (soclu); spaletii ferestrelor şi uşilor exterioare se vor termoizola cu plăci de polistiren expandat cu grosimea de 2 cm ferestrele faţadelor vor fi prevăzute cu glafuri de aluminiu în exterior şi din PVC în interior, îmbunătăţirea unor finisaje interioare (montare de parchet laminat şi lambriuri); schimbarea şarpantei şi a învelitorii existente; realizarea unei instalaţii de încălzire a şcolii existente – amenajarea unei încăperi pentru montarea centralei termice; reabilitarea instalaţiei electrice; construirea unui grup sanitar că extindere a clădirii şcolii.

– Reabilitare, modernizare şi extindere Şcoală Sat Nou în comună Negoi, judeţul Dolj, Valoare totală: 667.979,84 de lei, din care valoare nerambursabilă: 548.216,82 de lei. Principalele lucrări: realizarea unui trotuar cu lăţimea de circa 1,00 m; îndepărtarea gresiei din holuri, turnarea unei plăci slab armate şi finisarea cu gresie antiderapantă; desfacerea podelelor de scândură şi montarea de parchet laminat în celelalte încăperi; înlocuirea învelitorii din ţiglă arsă cu învelitoare din ţiglă metalică; montarea de plafoane false din gips carton finisate cu var lavabil; refacerea tencuielilor interioare deterioarate, montarea lambriurilor şi vopsirea pereţilor interiori; placarea soclului cu polistiren extrudat; montarea de sistem termo-hidroizolant în exterior şi finisare cu var lavabil; extinderea clădirii existente cu un hol şi cu toalete pentru elevi şi profesori.

– Reabilitare şi extindere şcoală cu clasele I-VIII (utilităţi – teren sport), comună Prigoria, judeţul Gorj, valoare totală: 546.729,76 de lei, cu o valoare nerambursabilă de 475.890,07 de lei. Principalele lucrări: realizarea unui teren sportiv în aer liber; realizarea a 2 ziduri de sprijin elastice din beton armat pe latura de nord şi de vest a terenului; împrejmuirea de protecţie a terenului; investiţia necesită racordul la utilităţi numai pentru canalizare ( gospodărirea apelor pluviale).

– Reabilitare, modernizare şi echipare Şcoală Primară din sat Stignita, comuna Poroina Mare, judeţul Mehedinţi, valoarea totală: 544.744,00 de lei,  din care valoare nerambursabilă: 500.153,34 de lei. Principalele lucrări: revizuire şarpantă cu înlocuirea elementelor deteriorate; înlocuire învelitoare din ţiglă; înlocuire tinichigierie (jgheaburi, burlane); finisaje exterioare şi interioare; executarea instalaţiei de paratrăznet; refacerea instalaţiei electrice; refacerea de grupuri sanitare şi a unei fose septice; realizarea termoizolaţiei exterioare a clădirii.

– Reabilitare şi dotare şcoală primară Scapău, comuna Devesel, judeţul Mehedinţi, valoare totală: 577.845,08 de lei, valoare nerambursabilă: 530.080,71 de lei. Principalele lucrări: reabilitarea şarpantei şi realizarea unei noi învelitori; refacerea elementelor de şarpantă deteriorate; refacerea integral a streaşinei din scânduri de lemn de răşinoase; înlocuirea integral a jgheaburilor şi burlanelor;
termoizolaţia podului cu saltele de vată mineral; demontarea coşurilor de fum; ignifugare şarpantă; reparaţii tencuieli interioare degradate; execuţie tavane false din rigips; înlocuirea tâmplăriei interioare ( uşi cu tâmplărie pvc; lucrări de vopsitorii în ulei şi zugrăveli lavabile interioare, placaj faianţă; înlocuirea pardoselilor existente din lemn cu pardoseli din beton parchet laminat, plăci de gresie ceramică; executare termoizolaţie la pereţi cu polistiren expandat de 10 cm grosime; execuţie trotuar din dale beton; reabilitare centrală termică; reparaţii grup sanitar prin: execuţie tavane false şi înlocuirea tâmplăriei PVC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS