14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: 15 unităţi de învăţământ, amendate pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă

Olt: 15 unităţi de învăţământ, amendate pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă

Cadrele Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt au desfășurat, de la începutul anului și până în prezent, o serie de activități pentru prevenirea situațiilor de urgență la unitățile de învățământ din județ, care au vizat creșterea nivelului de siguranță a copiilor și a cadrelor didactice. În cadrul acțiunilor de prevenire au fost verificate 153 de unități de învățământ ( 100 școli generale, 32 de licee, 18 grădinițe, două școli postliceale și o facultate ). În urma verificărilor au fost constatate 1223 nereguli de la legislația din domeniul situațiilor de urgență, iar dintre acestea 71 au fost soluționate pe timpul controalelor.

Pentru neregulile găsite la unităţie de învăţământ au fost aplicate un număr de 282 sancțiuni contravenționale ( 267 avertismente și 15 amenzi, în cuantum de  10.400 lei )

Un alt aspect urmărit de inspectorii de prevenire a fost cel legat de avizarea şi/sau autorizarea P.S.I. a unităţilor de învăţământ. S-a constatat că 39 de unităţi de învăţământ nu au solicitat, ori nu au obţinut avize/autorizaţii de securitate la incendiu.
Pe timpul controalelor s-au desfășurat și alte activități de prevenire a situațiilor de urgență: 116 exerciții de evacuare, 120 de instruiri pe principalele tipuri de riscuri ( incendiu, cutremur, inundații) și 40 de lecții deschise care au avut ca obiective cunoaștere de către elevi a comportamentului de urmat înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență. La aceste activități au participat peste 22.000 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS